Που απαγορεύεται η κυκλοφορία για λόγους πρόληψης πυρκαγιών

GKREMOS 10

GKREMOS 10

Με απόφαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, για προληπτικούς λόγους απαγορεύεται η κυκλοφορία των πάσης φύσεως οχημάτων και μηχανημάτων ως και η παραμονή εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και περιοχές ειδικής προστασίας της Π.Ε.Ιωαννίνων.

Η προληπτική απαγόρευση αφορά ημέρες και ώρες (21.00 έως 06.00) που ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς θεωρείταιυψηλός, μέχρι και τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου (31-10-2015) στις παρακάτω δασικές και αγροτικές οδούς και περιοχές:

Α΄ Στους Εθνικούς Δρυμούς Β΄ Περιοχή Δασαρχείου Ιωαννίνων

1. Σε όλο το Δασικό οδικό δίκτυο και περιοχές των Δημοσίων και Δημοτικών δασών των Τ.Κ. Τσεπελόβου, Σκαμνελίου,Ηλιοχωρίου, Βρυσοχωρίου και Λάϊστας του Δήμου Ζαγορίουεκτός της οδού από διασταύρωση Μελισσόπετρας προς ΡάχηΠιστρίτσιος και Ράχη Μόρφας.

2. Σε όλο το εσωτερικό οδικό δίκτυο και την περιοχή τουΔασυλλίου Ιωαννίνων.

3. Σε όλο το οδικό δίκτυο και την περιοχή του Δασυλλίου τουλόφου Τ.Κ. Αβγού και σε όλο το οδικό δίκτυο και την περιοχήτου καταφυγίου Θηραμάτων «Κουπάκια» του Δήμου Δωδώνης.

4. Στις δασικές οδούς Γκουφολάσα- Φασούλι- Μπαλντινίσιο τουΔ.Κ Μακρίνου και Καστανώνας Παλιοκαρυά Πέντε Αδέλφια τουΔ.Κ. Καστανώνα του Δήμου Ζαγορίου.

5. Στο οδικό δασικό δίκτυο του ελατοδάσους Πετροβουνίου τουΔήμου Β. Τζουμέρκων.

6. Στο Δασύλλιο Νήσου Ιωαννίνων.

7. Στον αρχαιολογικό Χώρο Δωδώνης.

Γ΄ Περιοχή Δασαρχείου Κόνιτσας

Στις οδούς και περιοχές.

1. Ράχη Σουσνίτσας- Πέτρα Κώτσιου, Εικόνισμα Γιάκα-Ντρόχαλα,Αυχένας Καρατζίμα- Σαρπούνη, Ζάρος- Παναγιά- Μοναστήρι,Εικόνισμα Πηγής- Γαϊδουροχώραφα- Αυχένας Τάτσαινας, Πουρνιά- Πάτωμα, Καστανέα- Ανάληψη, Λαγκάδα- Προφ. Ηλίας Φούρκας, Πυρσόγιαννη προς Παναγιά – Λουτρά Αμαράντου, Γοργοπόταμος – θέση Λιόκου – Αετομηλίτσα του του Δήμου Κόνιτσας.

Δ΄ Περιοχή Δασαρχείου Μετσόβου

α) Στις οδούς Τόκα – Βακαράτσα και Σαλατούρα – Βακαράτσατου Δήμου Ζαγορίου.

β)Σε όλες τις Δασικές οδούς και περιοχές του Δημοσίου καιΔημοτικού Δάσους Τ. Κ. Βοβούσας πλην των οδών προςΠεριβόλι και προς Ράχη Πιστρίτσιος – Μελισσόπετρας –Λάϊστα.

1.Της απαγόρευσης εξαιρούνται τα μηχανήματα και οχήματατων Υπηρεσιών, των Δήμων ως και τα οχήματα παροχήςβοηθείας όπως επίσης και οι υπάλληλοι των Υπηρεσιών και τωνΔήμων όταν εκτελούν υπηρεσία.

Αρμόδιες για την εφαρμογή της απόφασης είναι οι κατά τόπουςΑστυνομικές Αρχές, Δασικές και Πυροσβεστικές Υπηρεσίεςτων Δήμων των περιοχών.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ