Πορείες στα Γιάννινα, διαμαρτυρίες στην Άρτα

POREIA 9 7

POREIA 9 7ΦΩΤΟ

Με δύο διαφορετικές πορείες, μία που οργάνωσε η ΑΔΕΔΥ και τη δεύτερη από το ΠΑΜΕ, δεκάδες εργαζόμενοι στα Γιάννινα, εξέφρασαν την διαμαρτυρία τους στην αξιολόγηση, τις διαθεσιμότητες/ απολύσεις, τις νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, καθώς και στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.

Η πορεία της ΑΔΕΔΥ κατέληξε στην κεντρική πλατεία, στο χώρο της Περιφέρειας Ηπείρου, όπου τοποθετήθηκαν πανώ με συνθήματα ενάντια στην κυβερνητική πολιτική,

POREIA3 9 7

Με κεντρικό σύνθημα «ο Άραχθος δεν πωλείται. Είναι η ζωή μας», οι κάτοικοι της Άρτας πραγματοποίησαν συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για την ιδιωτικοποίηση των φραγμάτων Πουρνάρι Ι και ΙΙ, τα οποία «ανήκουν» στην επονομαζόμενη «μικρή ΔΕΗ».

Η κινητοποίηση έγινε στο πλαίσιο ομόφωνης απόφασης του δημοτικού συμβουλίου, σύμφωνα με την οποία, από τις 10.00 έως και τη λήξη του ωραρίου, όλες οι υπηρεσίες του δήμου θα παραμείνουν κλειστές.

Η πορεία διαμαρτυρίας ξεκίνησε στις 10.30 από το δημαρχείο προς την κεντρική πλατεία της πόλης, όπου αναγνώστηκαν ψηφίσματα.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν η ΑΔΕΔΥ, φορείς, εργαζόμενοι στα φράγματα, πολίτες, ενώ στην κεφαλή της πορείας είναι τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής αγώνα, ο δήμαρχος Γιάννης Παπαλέξης ,ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Άρτας Βασίλης Ψαθάς και εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Πουρνάρι.

Σημειώνεται ότι στη συνεδρίαση της Δευτέρας, το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου επαναβεβαίωσε την απόφαση να μη μεταβιβαστούν στη «μικρή ΔΕΗ» τα υδροηλεκτρικά φράγματα Πουρναρίου Ι και ΙΙ.

Εισηγητής, εκ μέρους της περιφερειακής αρχής, ήταν ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Άρτας Βασίλης Ψαθάς, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε ότι «για την Περιφέρεια Ηπείρου, η διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των ΥΗΣ Πουρνάρι Ι και ΙΙ αποτελεί θέμα που αφορά σε ζωτικά ζητήματα για την Άρτα και την ευρύτερη περιοχή».

Παρά τις υψηλές θερμοκρασίες, οι κάτοικοι της Άρτας παραμένουν συγκεντρωμένοι στην κεντρική πλατεία της πόλης.

POREIA1 9 7

 

POREIA2 9 7

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ