Πολύωρος απολογισμός στο Περιφερειακό Συμβούλιο

PER SYMBOYLIO HPΧλιαρή, άνευρη και χωρίς ειδήσεις ήταν η ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου κατά την οποία έγινε ο απολογισμός έργου για το 2012. Και ήταν τόσο χλιαρή που ακόμη και οι περισσότεροι περιφερειακοί σύμβουλοι προτίμησαν τα πηγαδάκια του διαδρόμου.

Η δομή που επιλέχθηκε από το Προεδρείο του Συμβουλίου αποδείχθηκε ατυχής. Η πρώτη μία ώρα περίπου πέρασε με την ανάγνωση της ετήσιας έκθεσης του συνηγόρου του πολίτη ενώ ακολούθησαν τοποθετήσεις των επτά αντιπεριφερειαρχών οι οποίες συνοδεύτηκαν με ερωτήσεις κι απαντήσεις.

Αξιοσημείωτο είναι ότι τρεις περίπου ώρες μετά την έναρξη της συνεδρίασης δεν είχε ξεκινήσει ακόμη η κεντρική εισήγηση από τον Περιφερειάρχη Αλέκο Καχριμάνη. Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε σε έργα και πρωτοβουλίες της προηγούμενης χρονιάς εκφράζοντας την πλήρη ικανοποίησή του από τις επιδόσεις της περιφέρειας.

 

Παράλληλα επιτέθηκε στη μείζονα και την ελάσσονα αντιπολίτευση.

Όπως υποστήριξε η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης καλλιεργούσε μόνιμα ένα κλίμα αντιπαράθεσης, δεν στήριξε σε καμιά περίπτωση τις προσπάθειές μας. Αντίθετως πλαγίως επιχειρούσε να δημιουργήσει ένα κλίμα σκανδαλολογίας και να ναρκοθετήσει στην πράξη τις προσπάθειές μας για εξασφάλιση των χρηματοδοτήσεων από το Υπουργείο.

Για την ελάσσονα αντιπολίτευση ανέφερε ότι «δεν μπορώ να αποδεχθώ τη μόνιμη σχεδόν άρνηση που εκφράζουν οι παρατάξεις της σε κάθε αναπτυξιακό ζήτημα που τίθεται. Ίσως να θεωρούν ότι μπορεί να επανέλθουν τα χρόνια του κρατικισμού, για να αντιμετωπιστεί η ανεργία και να υπάρξει ανάπτυξη. Θεμιτή η προσδοκία τους, είναι μακριά όμως για μένα από την πραγματικότητα».

Ιδιαίτερα δεικτική και επικριτική ήταν η αντιπολίτευση στο έργο της Περιφερειακής Αρχής. Χαρακτηριστικό το σχόλιο από την παράταξη του Βαγγέλη Αργύρη, Ήπειρος τόπος να ζεις: «Μια παλαιά πετυχημένη ραδιοφωνική εκπομπή της αείμνηστης Μαρίας Ρεζάν τιτλοφορούνταν «Μια ώρα έτσι, χωρίς πρόγραμμα…». Παραφράζοντας τον τίτλο, νομίζω ότι θα πήγαινε γάντι να πούμε ότι αυτό που σήμερα συζητείται ως απολογισμός, τον μόνο τίτλο που μπορεί να πάρει είναι το «Δύο χρόνια έτσι, χωρίς πρόγραμμα…»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ