Πολλές οι πληροφορίες, δεκάδες οι καταθέσεις αλλά λίγα τα στοιχεία

EREYNA BAGGELHS

EREYNA BAGGELHSΜε εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται η έρευνα της αστυνομίας προκειμένου να ρίξει φως στο θρίλερ της εξαφάνισης του 20χρονου σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Οι μέρες που πέρασαν πολλές, η δημοσιότητα που πήρε η υπόθεση πρωτοφανής, οι φημολογίες απίστευτες και οι πληροφορίες ή οι μαρτυρίες που μπορούν να βοηθήσουν την έρευνα ελάχιστες.

Τις μαρτυρίες αυτές εξετάζει μία προς μία η ελληνική αστυνομία επιχειρώντας να συνθέσει το παζλ και να οδηγηθεί στη λύση του μυστηρίου.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η έρευνα συνεχίζεται με την ένταση της πρώτης ημέρας, χωρίς να υπάρξει καμία χαλάρωση ή κόπωση.

Οι αξιωματικοί που ασχολούνται με την υπόθεση έχουν στη διάθεσή τους πάνω από πενήντα καταθέσεις. Σε ορισμένες απ’ αυτές περιγράφονται τα καψόνια που δέχονταν ο Βαγγέλης στη Σχολή του αλλά με τη μορφή «πληροφοριών» κι όχι άμεσων μαρτυριών.

Από τα στοιχεία φαίνεται ότι το τελευταίο, εξόχως σκληρό καψόνι, έγινε την Κυριακή των εκλογών, στις 25 Ιανουαρίου δηλαδή.

Ο εκφοβισμός και η βία μέσα στη Σχολή, είναι παράγοντες που συνετέλεσαν στην εξαφάνιση.

Από δω αρχίζει το δυσκολότερο κομμάτι της έρευνας. Τα στοιχεία που μπορούν να φωτίσουν τα ίχνη του 20χρονου σπουδαστή από την ώρα που βγήκε από τη Σχολή και μετά είναι ελάχιστα.

Όποια μαρτυρία φτάνει στην αστυνομία ελέγχεται σχολαστικά, χωρίς όμως να έχει προκύψει απολύτως τίποτα.

Η έρευνα εστιάζεται στην ευρύτερη περιοχή της Σχολής καθώς αναζητείται και το παραμικρό στοιχείο που μπορεί να δείξει τις κινήσεις του νεαρού σπουδαστή.

Η ΕΔΕ που έχει ξεκινήσει προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβαινε στη Σχολή βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των ημερών με τους αρμόδιους του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να διαμηνύουν ότι θα είναι αμείλικτοι προς κάθε κατεύθυνση.

Η οικογένεια του Βαγγέλη Γιακουμάκη εξακολουθεί να απευθύνει έκκληση προς όλους όσους γνωρίζουν οτιδήποτε να βοηθήσουν ώστε να πάρει τέλος το δράμα.

Στο Facebook οι αναρτήσεις που γίνονται σε σελίδες που δημιουργήθηκαν τις τελευταίες ημέρες είναι συνεχείς και η ανταπόκριση του κοινού τεράστια. Μόνο που και μέσα απ΄αυτές δεν προκύπτουν στοιχεία που μπορούν πραγματικά να βοηθήσουν την έρευνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ