Πολιτιστικός Σύλλογος εναντίον Οργανισμού Σπηλαίου

kentro provolis

kentro provolis

Δριμύ κατηγορώ εναντίον του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Σπηλαίου Περάματος, εξαπολύει ο τοπικός Πολιτιστικός Σύλλογος καθώς το πρώτο δεν μπήκε καν στη διαδικασία να συζητήσει τα αιτήματα που είχαν υποβληθεί, παρά τα απέρριψε και μάλιστα προφορικά.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Περάματος, αντιμετωπίζει όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, στεγαστικό πρόβλημα και είχε ζητήσει την παραχώρηση χρήσης μιας αίθουσας του Οργανισμού Σπηλαίου ώστε να αναπτύξει εκεί τις δραστηριότητές του.

Πέραν αυτού, είχε ζητήσει την καθιέρωση της κινηματογραφικής βραδιάς στο Κέντρο Προβολής του Σπηλαίου με δωρεάν είσοδο για όλους τους πολίτες.

Το Διοικητικό Συμβούλιο ωστόσο δεν μπήκε καν στον κόπο να συζητήσει τα θέματα αυτά και η διοίκηση του Πολιτιστικού Συλλόγου ενημερώθηκε προφορικά, από υπηρεσιακό παράγοντα ότι τα αιτήματα… απορρίφθηκαν!

Σημειώνεται ότι ο Σύλλογος συστεγάζεται με το ΚΑΠΗ, σε έναν χώρο που δεν επαρκεί ενώ συχνά η συνύπαρξη αυτή, έχει δημιουργήσει προβλήματα.

Στην ανακοίνωση του Συλλόγου, μεταξύ των άλλων σημειώνεται:

Εν όψει της διεκδίκησης ως πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης σε μια τέτοια πληθυσμιακή κοινότητα που έχουν διατεθεί υπέρογκα ποσά για άρτιες κτιριακές υποδομές και έχουν παραχωρηθεί όλες στον Οργανισμό Σπηλαίου ένας εκ των σημαντικότερων φορέων του Δήμου Ιωαννιτών ο οποίος οφείλει να συνδράμει σε όλες τις εκδηλώσεις πολιτισμικού και κοινωνικού περιεχομένου του Συλλόγου μας αλλά και ευρύτερα διότι αυτό θα αναδείξει την αυτοδιάθεση του για συνεισφορά και θα ενισχύσει στην συνείδηση όλων των πολιτών πώς ένας σημαίνων φορέας παρέχει κοινωνικό ανταποδοτικό όφελος πέραν της διαχείρισης και των θέσεων εργασίας.

Παρά μόνο αυτό που εισπράττουμε είναι η αδιάφορη στάση των μελών του Δ.Σ. του Οργανισμού Σπηλαίου το οποίο στη ημερήσια διάταξη την 11/01/2016 ούτε καν συμπεριέλαβε στην θεματολογία του την κατάθεση των αιτημάτων μας από την 6η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015 και απλώς απέρριψε τα αιτήματά μας εξωθώντας τον υπηρεσιακό τους υπάλληλο να μας απαντήσει αρνητικά προφορικά και όχι γραπτώς με προκλητική φραστική στάση κατά μέλους του Δ.Σ του Πολιτιστικού Συλλόγου.

Σκοπός και επιδίωξη του Πολιτιστικού Συλλόγου Περάματος Ιωαννίνων «Το Σπήλαιο» πλέον είναι η απόκτηση άρτιων κτιριακών υποδομών ώστε να οριστεί επίσημα ένας χώρος που θα λειτουργεί ως Πνευματικό Κέντρο σε μια τέτοια πληθυσμιακή κοινότητα.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ