Ποιος ανακάλυψε την Αμερική… Τέσσερις παραστάσεις

AMERIKHΗ παράσταση –έκπληξη της φετινής χρονιάς που εγκαινίασε τη μορφή του bar theater στην πόλη των Ιωαννίνων παρουσιάζεται από την Πέμπτη 25 Απριλίου και για τέσσερις παραστάσεις στην πειραματική σκηνή του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Ιωαννίνων.

Πρόκειται για την παράσταση «Ποιος ανακάλυψε την Αμερική» με πρωταγωνίστριες τις Γιαννιώτισσες ηθοποιούς Μαρία Κατσουλίδη και Αθηνά Τσικνιά στο έργο της Χρύσας Σπηλιώτη που σκηνοθετεί ο Σαμψών Φύτρος.

Για την παράσταση που αποτελεί τη δεύτερη θεατρική παραγωγή της πειραματικής σκηνής για το φετινό χειμώνα μίλησαν ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Γιώργος Λώλης και οι καλλιτεχνικοί συντελεστές, καλώντας ακόμη και εκείνους που είδαν πρόσφατα την παράσταση στο bar Route 66 να την ξαναδούν σε έναν διαφορετικό χώρο και μέσα από μία νέα ματιά. «Το ΔΗΠΕΘΕ δίνοντας, όταν αυτό είναι εφικτό από τον προγραμματισμό του, το βήμα σε νέους ηπειρώτες δημιουργούς, στα πλαίσια της πειραματικής του σκηνής, συνεργάζεται με τις γιαννιώτισσες ηθοποιούς Μαρία Κατσουλίδη και Αθηνά Τσικνιά στη νέα αυτή παρουσίαση του έργου. Μαζί τους ο Σαμψών Φύτρος που απετέλεσε κι αυτός, όπως και οι ηθοποιοί μέλος του θιάσου του ΔΗΠΕΘΕ που παρουσίασε στο τέλος του 2012 τα «13 ρολόγια», σημείωσε ο κ. Λώλης.

 

Ο σκηνοθέτης και οι ηθοποιοί της παράστασης εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους και προς τη διοίκηση του θεάτρου, αλλά και προς το κοινό που αγκάλιασε την προσπάθεια που ξεκίνησαν, ενώ μίλησαν και για το έργο που αφορά δύο γυναίκες που αφηγούνται στιγμές από τη ζωή τους, από την παιδική ηλικία μέχρι τα γεράματα.

Μέσα από μια διεισδυτική και ευαίσθητη ματιά αποτυπώνει ουσιαστικά το ψυχογράφημα των δύο αυτών γυναικών στη συνεχή τους προσπάθεια για αποδοχή και συμφιλίωση με τον εαυτό τους, τις καταβολές τους αλλά και τις ματαιώσεις της ενήλικης ζωής. Βασικός πρωταγωνιστής του έργου αναδεικνύεται τελικά ο χρόνος με τον οποίο η αναμέτρηση των ηρωίδων είναι συνεχής. Όλο το έργο διαποτίζεται από ένα εξαιρετικό χιούμορ. Γι’ αυτό και οι σκηνές του είναι ιδιαίτερα απολαυστικές. Σκηνές γυναικείες, ανάλαφρες ή συγκινητικές, τρυφερές, δύσκολες, πάντως αληθινές και πάνω απ’ όλα ανθρώπινες.

Σκηνοθεσία- μουσική επιμέλεια: Σαμψών Φύτρος. Σκηνογραφική – ενδυματολογική επιμέλεια: Μαρία Κατσουλίδη, Αθηνά Τσικνιά, Σαμψών Φύτρος. Φωτισμοί: Βαγγέλης Νέτης.

Διανομή: Λίζα: Μαρία Κατσουλίδη, Καίτη: Αθηνά Τσικνιά.

Γενική είσοδος 8 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων γίνεται στα γραφεία του ΔΗΠΕΘΙ και του Πνευματικού Κέντρου, στα καταστήματα «IRIS» και «ROCK SHOP» και στα βιβλιοπωλεία «Αναγνώστης» και «Ελευθερουδάκης». Παραστάσεις: Πέμπτη 25, Παρασκευή 26, Σάββατο 27 Απριλίου ώρα 9.15 μμ & Κυριακή 28 Απριλίου ώρα 6.15 μμ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ