Ποιοι μετέχουν στην απεργία της Πέμπτης

APERGIA

APERGIAΠανελλαδική 24ωρη γενική απεργία την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου πραγματοποιούν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ αντιδρόντας για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων ανάλογα με τον χρόνο συζήτησης του νέου προϋπολογισμού στη Βουλή.

Σημειώνεται ότι η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για τις 11 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος. Απεργιακές συγκεντρώσεις θα γίνουν στη Θεσσαλονίκη και σε πολλές πόλεις σε όλη τη χώρα.

Στην απεργία συμμετέχουν δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι, γιατροί, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι στις τράπεζες.

Ειδικότερα, καμία πτήση δεν θα εκτελεστεί μεθαύριο από ή προς οποιονδήποτε ελληνικό προορισμό λόγω της απεργίας που έχουν εξαγγείλει οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Λιμενεργάτες, ναυτεργάτες, μηχανικοί και λοιπά σωματεία κλάδων της ναυτιλίας θα συμμετάσχουν στην απεργία καθώς η ΠΝΟ συμμετέχει στο πανελλαδικό κάλεσμα.

Προβλήματα στις μετακινήσεις θα αντιμετωπίσουν και όσοι κινούνται με τα μέσα μεταφοράς.

Πιο συγκεκριμένα:

Ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν όλοι τη διάρκεια της ημέρας τα τρένα και ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος.σιδηρόδρομος (αναμένονται ακυρώσεις και τροποποιήσεις στα δρομολόγια των τρένων από αύριο τα μεσάνυχτα).

Από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα θα λειτουργούν ηλεκτρικός και μετρό.

Λεωφορεία και τρόλεϊ θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως και τις 9 το βράδυ.

Το τραμ θα λειτουργήσει από τις 9 το πρωί έως και τις 5 το απόγευμα.

Με αιτήματα τις προσλήψεις μόνιμων γιατρών, την αποκατάσταση του ιατρικού μισθολογίου και ένα ποιοτικό δημόσιο σύστημα υγείας καλεί τους γιατρούς του ΕΣΥ σε μαζική συμμετοχή στην απεργία η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος.

Στην απεργία συμμετέχουν και οι γιατροί του ΠΕΔΥ, ενώ και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος καλεί τους γιατρούς να απέχουν της εργασίας τους. Στην 24ωρη απεργία θα συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι στις τράπεζες.

Συμμετέχει στην απεργιακή κινητοποίηση της 27ης Νοεμβρίου 2014 η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας. Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της ΕΣΕΕ, είναι κοινή, πλέον, διαπίστωση πως η κρίση «καλά κρατεί» στην αγορά και τα προβλήματα για τις μικρές και μεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις συνεχίζονται με αμείωτη ένταση.

Τέλος, 24ωρη απεργία πραγματοποιούν από αύριο στις 6 π.μ. έως μεθαύριο 6 π.μ. οι δημοσιογράφοι και όλοι οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ