Ποιοι κινδυνεύουν με έξοδο από το δημόσιο

dimarxeio 1Με την πλάτη στον τοίχο βρίσκεται η Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς οι δικές της υπηρεσίες αποτελούν για μία ακόμη φορά τη μεγάλη δεξαμενή για την απόλυση ή τη διαθεσιμότητα υπαλλήλων.

Ώς το τέλος Ιουλίου θα πρέπει να είναι έτοιμη η λίστα με τα πρώτα 5.000 ονόματα. Η λίστα θα περιλαμβάνει 2.500 σχολικούς φύλακες (ανήκουν στο υπουργείο Εσωτερικών), 2.000 εκπαιδευτικούς και 500 υπαλλήλους διάφορων υπηρεσιών

Ανάλογες λίστες θα πρέπει να ετοιμάζονται κάθε μήνα, ώς τα τέλη Σεπτεμβρίου. Από τα υπόλοιπα 7.000 άτομα, οι 3.500 θα είναι οι δημοτικοί αστυνομικοί, οι 1.500 θα είναι εκπαιδευτικοί που δεν ασκούν τα καθήκοντα τους και 2.000 υπάλληλοι από τα υπουργεία και τους δήμους. Ο χρόνος της διαθεσιμότητας μειώνεται σε 8 από 12 μήνες. Κατά την περίοδο της διαθεσιμότητας, οι υπάλληλοι θα παίρνουν το 75% του μισθού τους, θα αξιολογηθούν και ορισμένοι θα απολυθούν.

 

Εκφράζονται φόβοι ότι αυτοί που θα απολυθούν θα είναι περίπου το 20% έως 25% των υπαλλήλων που θα βρεθούν στο καθεστώς της κινητικότητας.

Οι φορείς της αυτοδιοίκησης βρίσκονται επί ποδός και δεν αποκλείεται να ακολουθήσει κύμα κινητοποιήσεων και αντιδράσεων.

Να σημειωθεί ότι σήμερα στο Δήμο Ιωαννιτών, τον μεγαλύτερο της Ηπείρου, υπηρετούν 12 σχολικοί φύλακες, 24 δημοτικοί αστυνομικοί, 105 συμβασιούχες καθαρίστριες και 55 σχολικοί τροχονόμοι.

Όλοι αυτοί όπως και δεκάδες άλλοι εργαζόμενοι στο χώρο της αυτοδιοίκησης ζουν στην κυριολεξία ώρες αγωνίας καθώς από τη μια στιγμή στην άλλη κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ