Ποιοί χρωστούν στην Ήπειρο… Οι “μαύρες λίστες” της φοροδιαφυγής!

alista geniki

alista geniki

Στη… φόρα έβγαλε, εδώ και μερικές ώρες, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων τα ονόματα 13.730 μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου, εκπληρώνοντας τη μνημονιακή υποχρέωση.

Τα αποκαλυπτήρια των μεγαλοοφειλετών που συνολικά χρωστούν εδώ και πολλά χρόνια στο Δημόσιο το ποσό – μαμούθ των 83 δισ. ευρώ ή σχεδόν το μισό ΑΕΠ, έγιναν στην ιστοσελίδα της ΓΓΔΕ www.publicrevenue.gr .

Αναρτήθηκαν λοιπόν δυο «μαύρες» λίστες: μια με οφειλέτες – φυσικά πρόσωπα που ο καθένας έχει χρέη πάνω από 181.000 ευρώ και μέχρι 1,26 δισ. ευρώ ή συνολικά 19,69 δισ. ευρώ και άλλη μια με τις εταιρείες οφειλέτες του Δημοσίου που συνολικά χρωστούν 63,369 δισ. ευρώ.

alista lefta

Τα ποσά αυτά θεωρείται αδύνατον να εισπραχθούν από το Δημόσιο, καθώς στον κατάλογο περιλαμβάνονται οφειλέτες που δεν βρίσκονται στη ζωή ή δεν έχουν κανένα περιουσιακό στοιχείο, εταιρείες που έχουν βάλει «λουκέτο» εδώ και χρόνια, επιχειρήσεις «σφραγίδες» που διώκονται για μεγάλη φοροδιαφυγή με πλαστά και εικονικά τιμολόγια, ποδοσφαιρικές ομάδες αλλά και κρατικές επιχειρήσεις.

Στις “μαύρες λίστες” από την Ήπειρο περιλαμβάνονται οι ακόλουθες εταιρίες:

alista1alista2

alista3

alista4

alista5

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ