Ποινική δίωξη σε βάρος του εκπαιδευτικού…

PINAKAS MATHTHS14

PINAKAS MATHTHS14Ποινική δίωξη για απλή σωματική βλάβη άσκησε ο Εισαγγελέας Άρτας στον 50χρονο δάσκαλο, ο οποίος θα δικαστεί την ερχόμενη Παρασκευή στις έντεκα και μισή το πρωί.

Ο ίδιος αρνήθηκε το γεγονός ξυλοδαρμού του οκτάχρονου μαθητή ενώ σε δηλώσεις που έκανε ο συνήγορός του, υποστήριξε ότι ο δάσκαλος θα αποδείξει την αλήθεια στο δικαστήριο.

 

Η υπόθεση έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο και την παρακολουθούν από πολύ κοντά όλοι οι φορείς της τοπικής εκπαίδευσης, οι οποίοι με την ολοκλήρωση της δικαστικής διαδικασίας θα κινήσουν και τη διοικητική.

Η θέση των τοπικών φορέων της εκπαίδευσης είναι να εξαντληθεί ότι προβλέπει ο νόμος, καθώς πρόκειται για περιστατικό που δεν έχει προηγούμενο.

Ο 50χρονος εκπαιδευτικός, που εργάζεται σε Δημοτικό Σχολείο Άρτας, έχει σοκάρει το πανελλήνιο με τη συμπεριφορά του καθώς υποχρέωσε όλα τα παιδιά της τάξης, να περάσουν μπροστά από τον οκτάχρονο και να τον χαστουκίσουν στο πρόσωπο, προς παραδειγματισμό.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ο δάσκαλος θύμωσε επειδή το παιδάκι προσπάθησε να φύγει από την τάξη, πριν χτυπήσει το κουδούνι.

Στο πλαίσιο λοιπόν του παιδαγωγικού ρόλου που καλείται να διαδραματίσει κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο σχολείο, έδωσε εντολή στους συμμαθητές του 8χρονου να τον χαστουκίσουν διαδοχικά.

Προκειμένου, μάλιστα, να αποτρέψει ενδεχόμενη διαφυγή του παιδιού από την αίθουσα, τοποθέτησε δύο συμμαθητές του μπροστά στην πόρτα. Ο 8χρονος δέχθηκε επανειλημμένα «σφαλιάρες» και «μπουνιές», με αποτέλεσμα να γυρίσει σε άθλια ψυχολογική κατάσταση πίσω στο σπίτι του.

Ταπεινωμένο και με δάκρυα στα μάτια εξιστόρησε τα όσα τραγικά συνέβησαν μέσα στην αίθουσα -παρουσία του δασκάλου- στη μητέρα του, η οποία δεν μπορούσε να πιστέψει σε αυτά που άκουγε. Αμέσως μετέφερε το παιδί στο νοσοκομείο της πόλης, όπου οι γιατροί εξέτασαν τον μικρό.

Η ιατρική γνωμάτευση αναφέρει σοβαρά τραύματα στο πρόσωπο του 8χρονου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ