Πληρότητα που αγγίζει το απόλυτο… Χτυπά υψηλό η τουριστική κίνηση για το τριήμερο

ioannina16

ioannina16

“Υψηλό” χτυπούν οι κρατήσεις στην πόλη των Ιωαννίνων αλλά και σε όλους τους ορεινούς προορισμούς του Νομού για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου.

Οι κρατήσεις ξεπερνούν το 85% ενώ υπάρχουν περιπτώσεις που αγγίζει το απόλυτο. Δηλαδή το 100%.

Τα θετικά μηνύματα είχαν καταγραφεί από τα τέλη του Σεπτέμβρη και οι επόμενες ημέρεες ήρθαν να τα επιβεβαιώσουν με τον καλύτερο τρόπο.

Ακόμη και ελάχιστες ακυρώσεις που υπήρξαν -κάποιοι ματαίωσαν το ταξίδι τους λόγω των σεισμών των προηγούμενων ημερών- αναπληρώθηκαν μέσα σε χρόνο ρεκόρ.

Έτσι οι ξενοδόχοι μιλούν για ένα τριήμερο- ανάσα όχι μόνο για τους ίδιους αλλά για όλη την περιοχή.

“Η πληρότητα κυμαίνεται σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα και αυτό αποτελεί ένα πολύ αισιόδοξο μήνυμα”, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κώστας Βλάχος, ο οποίος συμπλήρωσε ότι σκοπός είναι η συνεχής προβολή της περιοχής και κυρίως η στοχευμένη προβολή.

Ειδική μνεία έκανε στην αύξηση των ξένων τουριστών. Τα σκήπτρα φαίνεται ότι κρατούν οι Ισραηλινοί καθώς ο αριθμός αφίξεων κατά το τρέχον έτος έχει ξεπεράσει κατά πολύ αυτές του προηγούμενου.

Εκτιμάται ότι στο Νομό Ιωαννίνων οι αφίξεις Ισραηλινών ξεπέρασαν τις δώδεκα χιλιάδες με τις διανυκτερεύσεις να είναι πολλαπλάσιες. Αύξηση όμως καταγράφεται από την Ολλανδία και τη Δανία ενώ στο χάρτη μπαίνουν πλέον και οι Σκανδιναβικές χώρες.

Το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου λοιπόν φέρνει μια βαθιά ανάσα πριν η Ήπειρος μπει για τα καλά στον χειμώνα και πάρουν τα σκήπτρα οι παραδοσιακοί πλέον προορισμοί, όπως είναι το Μέτσοβο και το Ζαγόρι.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ