Πληγές από τη θεομηνία, συνέχιση της κακοκαιρίας

zimies zivota

zimies zivota

Το πρώτο οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό ήρθε νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά και μάλιστα με μεγάλη ένταση για τις παράκτιες περιοχές της Ηπείρου. Χαρακτηριστικό είναι ότι το μεγαλύτερο ύψος βροχής σε όλη τη χώρα μετρήθηκε στο Καραβοστάσι Θεσπρωτίας και ανέρχεται στα 153 χιλιοστά!

Αποτέλεσμα αυτής της σφοδρής και πολύωρης καταιγίδας ήταν να πλημμυρίσουν χείμαρροι, δρόμοι να μετατραπούν σε ποτάμια, βάρκες να χαθούν κάτω από τα νερά της θάλασσας στα Σύβοτα, να προκληθούν ζημιές στους δρόμους ενώ μέρος στα τουριστικά Σύβοτα παραμένει χωρίς νερό εξ αιτίας βλάβης στο δίκτυο ύδρευσης.

Η κακοκαιρία πάντως θα έχει και συνέχεια. Μάλιστα αναμένεται όλη η βδομάδα να κυλήσει σε εντελώς χειμερινούς ρυθμούς.

Για σήμερα Τετάρτη αναμένονται βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας.

Τα φαινόμενα αναμένονται να είναι ισχυρά τις πρωινές ώρες σε περιοχές της Κεντρικής και Δυτικής Στερεάς, την Ήπειρο και αργότερα στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία και πιθανότατα θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.

Την Πέμπτη 08/09/2016 βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, με κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη Δυτική Μακεδονία.

Με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία οι βροχές θα συνεχιστούν στα δυτικά και κεντρικά κυρίως τμήματα την Παρασκευή 09/09, ενώ το Σαββατοκύριακο 10-11/09 οι βροχές φαίνεται να περιορίζονται στα δυτικά ηπειρωτικά και το Βόρειο Ιόνιο.
{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ