Πλήρης εγκατάλειψη και κατάρρευση….

PALIO PANEPISTHMIOΜπορεί το Υπουργείο Οικονομικών να δημοσιεύει τη μία μετά τις άλλες τις λίστες με τα προς αξιοποίηση ακίνητα, όμως την ίδια ώρα το κεντρικό κράτος φέρει τεράστιες ευθύνες για ακίνητα που είτε παραμένουν κλειδαμπαρωμένα, είτε καταρρέουν.

Χαρακτηριστική λοιπόν η περίπτωση του κτιρίου του παλιού Πανεπιστημίου στην οδό Δομπόλη. Ένα κτίριο, σημείο αναφοράς για πολλές γενιές, το οποίο αφέθηκε στην τύχη του και σήμερα απλά καταρρέει….

Η φωτογραφία είναι από αναγνώστη μας που σχολιάζει την κατάσταση με τέσσερις απλές λέξεις. «Άθλια και μελαγχολική εικόνα εγκατάλειψης… Το κράτος στάθηκε ανίκανο μέχρι σήμερα να το συντηρήσει και να στεγάσει δικές του υπηρεσίες για τις οποίες πληρώνει μισθώματα. Αρνήθηκε να το παραχωρήσει σε οποιονδήποτε άλλο φορέα. Η μία και μοναδική προσπάθεια που έκανε για να το εντάξει σε ΣΔΙΤ δεν προχώρησε και δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.

 

Και ιδού το αποτέλεσμα….

Την ίδια ώρα μερικές εκατοντάδες μέτρα πιο κάτω, βρίσκεται το κτίριο του παλιού Ασύλου Ανιάτων. Παρά τη δέσμευση του Υπουργείου Υγείας αλλά και τις βαρύγδουπες δηλώσεις των πρώην υπουργών Υγείας περί παραχώρησής του στο Δήμο Ιωαννιτών, τελικά περιλαμβάνεται στη λίστα των προς αξιοποίηση ακινήτων.

Κάθε άλλο σχόλιο περιττεύει…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ