Πλήγμα για την Άρτα η υποβάθμιση του Τελωνείου

TELONEIO ARTASΈνα μεγάλο πλήγμα στην οικονομική ζωή και στις επιχειρήσεις με εξαγωγική δραστηριότητα του Ν. Άρτας ετοιμάζεται να δώσει η κυβέρνηση. Συγκεκριμένα, η Επιτροπή Αξιολόγησης Δομών του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κατέθεσε την πρότασή της, η οποία περιλαμβάνει την υποβάθμιση του Τελωνείου Άρτας από Τελωνείο Β΄ Τάξης επιπέδου τμήματος σε Γ΄ Τάξης, χωρίς αρμοδιότητες τελωνισμού εισαγωγών και εξαγωγών και με απασχόληση ενός ή δύο ατόμων.

Η απόφαση αυτή έρχεται σε πλήρη αντιδιαστολή με την αυξημένη εξαγωγική δραστηριότητα που, παρά τη κρίση, παρουσιάζει ο Νόμος Άρτας, τα τελευταία τρία) χρόνια. Στο Νομό Άρτας υπάρχουν εξαγωγικές επιχειρήσεις, μεταξύ άλλων ιχθυοκαλλιέργειες, συσκευαστήρια εσπεριδοειδών, πτηνοτροφικές μονάδες, ελαιουργικοί συνεταιρισμοί, τυροκομικές μονάδες, συσκευαστήρια ακτινιδίων, ποτοποιίες με εξαγωγική δυναμική προς τις ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία, Ελβετία, Αλβανία, Κροατία, Ρωσία, Μολδαβία, FYROM, Ουκρανία, Ισραήλ, Τουρκία, Ιράκ, Αίγυπτο, Μαρόκο, Β. Κορέα, Ινδονησία και Σιγκαπούρη.

Το θέμα αναδεικνύει με ερώτησή της προς τους αρμόδιους υπουργούς Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη.

 

Όπως σημειώνει η κ. Γεροβασίλη, η Τελωνειακή Υπηρεσία Άρτας είναι απαραίτητη προκειμένου να εξυπηρετούνται άμεσα οι παραπάνω επιχειρήσεις χωρίς να επιβαρύνονται με το αυξημένο κόστος μετάβασης στα τελωνεία γειτονικών Νομών ή να υφίστανται χρονικές και γραφειοκρατικές καθυστερήσεις. Το Τελωνείο Άρτας διασφαλίζει τη δυνατότητα άμεσης πρόσβασης και εξυπηρέτησης όλων των πολιτών, ακόμα και εκείνων που η μόνιμη διαμονή τους είναι στα απομακρυσμένα και δύσβατα χωριά.

Η λειτουργία του τελωνείου Άρτας εξασφαλίζει επίσης, τα δημόσια έσοδα και τις κοινοτικές απαιτήσεις. Παράλληλα, συντελεί στη προστασία του κοινωνικού συνόλου από τις διάφορες απειλές για τη δημόσια Υγεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ