Πιάνει τους στόχους η Τράπεζα Ηπείρου

HPEIROY TRAPEZAΕντός στόχου φαίνεται πως βρίσκεται η Τράπεζα Ηπείρου σε ότι αφορά την Αύξηση του Μετοχικού της Κεφαλαίου μιας και επίσημες ανακοινώσεις δεν έχουν γίνει ακόμα. Οι ηπειρώτες απέδειξαν για μία ακόμη φορά ότι στηρίζουν τη δίκη τους τράπεζα αναγνωρίζοντας πόσα έχει προσφέρει αυτή για εκείνους.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ανάλογη συμπαράσταση είδαν μόνο οι μισές συνεταιριστικές τράπεζες της χώρας.

Έτσι, οι πρώτες πληροφορίες δείχνουν ότι η Τράπεζα Πελοποννήσου είναι η συνεταιριστική που έχει συγκεντρώσει με σιγουριά τα απαιτούμενα κεφάλαια, ενώ τον στόχο φέρεται να έπιασε και η Τράπεζα Ηπείρου. Ακολουθεί η Τράπεζα Δωδεκανήσου που βρίσκεται οριακά, ενώ του στόχου υπολείπονται αυτές της Δυτικής Μακεδονίας, της Ευβοίας και των Σερρών και άρα πολύ πιθανόν να οδηγηθούν σε εξυγίανση. Ας σημειωθεί ότι αυτές ήταν οι έξι Συνεταιριστικές (από τις 13 συνολικά) που εμφάνιζαν κεφαλαιακό έλλειμμα.

 

Οι συνεταιριστικές τράπεζες, αναφέρει το capital.gr, έχουν θέσει ζήτημα αλλαγής του θεσμικού πλαισίου που διέπει τη λειτουργία τους, ένα θέμα που, εξάλλου, έχει τεθεί ως προαπαιτούμενο από την Τρόικα.

Σε αυτό το πλαίσιο, εκτιμούν ότι η αλλαγή του ανώτατου ορίου κατοχής μετοχικού μεριδίου, το οποίο σήμερα διαμορφώνεται στο 2%, θα συμβάλει ουσιαστικά στην επίτευξη του στόχου. Πηγές προσκείμενες στη διαδικασία σημειώνουν ότι η αλλαγή του πλαισίου είναι θέμα χρόνου, αν και όλα εξαρτώνται από την ΤτΕ και τα συναρμόδια υπουργεία.

Στα τελευταία δύο χρόνια η Τράπεζα Ηπείρου, με δυο αυξήσεις κεφαλαίου, κατάφερε να συγκεντρώσει πάνω από 11 εκατ. ευρώ και να εγγράψει μόνο την τελευταία περίοδο περί τα 1.500 νέα μέλη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ