Περισσότερες δόσεις για τους οφειλέτες της ΔΕΗ

dei new

dei new

Τις επόμενες μέρες ημέρες αναμένεται να τεθεί ως θέμα συζήτησης το νέο σχέδιο του προέδρου της ΔΕΗ για τη διευθέτηση των οφειλών πελατών της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο προσεχές διοικητικό συμβούλιο της δημόσιας εταιρείας ηλεκτρισμού θα παρουσιαστούν οι νέοι κανόνες για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών με κεντρικό άξονα τις περισσότερες δόσεις και τη μείωση του ποσού της προκαταβολής.

Μέχρι σήμερα κάποιος που χρωστούσε στη ΔΕΗ -είτε επιχείρηση, είτε ιδιώτης- μπορούσε συνήθως να κάνει ρύθμιση 4 έως 5 δόσεων με προκαταβολή των οφειλών 20% και πληρωμή τoυ τρέχοντος λογαριασμού.

Να σημειωθεί ότι με τα ανεξόφλητα τιμολόγια της ΔΕΗ να χτυπούν «κόκκινο» φτάνοντας τα περίπου 2 δισ. ευρώ έκανε πρεμιέρα το νέο ηλεκτρονικό δίκτυ της επιχείρησης. Διασταυρώνοτας τα τετραγωνικά του ακινήτου με την κατανάλωση στο ρεύμα, το νέο πληροφοριακό σύστημα SAP θα επιτρέπει στη ΔΕΗ να εντοπίζει τους έχοντες κακοπληρωτές με εκείνους.

Στην 1η κατηγορία, οι κακοπληρωτές χωρίζονται σε πέντε κλίμακες ανάλογα με την ωρίμανση της οφειλής τους. Από 0 έως 60 ημέρες, από 61 έως 120 ημέρες, από 121 έως 180 ημέρες, από 181 έως 360 ημέρες, και από το 1 έτος και πάνω. Στη 2η κατηγορία οι κακοπληρωτές χωρίζονται ανάλογα με τα ποσά που χρωστούν.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ