Περικοπές κι απολύσεις στο Γηροκομείο Ιωαννίνων

girokomeio ioanninon

girokomeio ioanninonΜία σελίδα παντελώς άγνωστη μέχρι πρότινος, άνοιξε για το Γηροκομείο Ιωαννίνων, το οποίο ανήκει στα Αγαθοεργά της Μητρόπολης.

Το Γηροκομείο, το οποίο φιλοξενεί περίπου 120 ηλικιωμένους, εκ των οποίων οι περισσότεροι είναι κατάκοιτοι, φαίνεται ότι βρίσκεται αντιμέτωπο με σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Αποτέλεσμα αυτών είναι οι περικοπές που γίνονται, οι μεγάλες καθυστερήσεις στη μισθοδοσία του προσωπικού αλλά και οι απολύσεις που σημειώνονται το τελευταίο διάστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, απολύθηκαν πέντε εργαζόμενοι, μόνιμοι και συμβασιούχοι, με αποτέλεσμα το ελάχιστο προσωπικό που έχει απομείνει να δυσκολεύεται να ανταποκριθεί στις ανάγκες των δεκάδων ηλικιωμένων.

Το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο για τους νοσηλευτές καθώς καλούνται δύο άτομα να φροντίσουν περισσότερους από σαράντα ηλικιωμένους.

Η κατάσταση οδεύει από το κακό στο χειρότερο και όπως αναφέρουν πληροφορίες, οι υπεύθυνοι έχουν πόρτες κλειστές, αρνούμενοι να ακούσουν έστω την αγωνία των εργαζομένων που έχουν απομείνει.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ