Πενταροδεκάρες το επίδομα θέρμανσης… Ακόμη λιγότερα για τους Ηπειρώτες

epidoma petrelio

epidoma petrelioΜε τον υδράργυρο να πέφτει κάτω από το μηδέν, στις περισσότερες ορεινές περιοχές της Ηπείρου και η κυβέρνηση ακόμη κοσκινίζει τις αποφάσεις για το επίδομα θέρμανσης…

Κι όχι μόνο τις κοσκινίζει, αλλά ετοιμάζει και δυσάρεστες εκπλήξεις για τους κατοίκους και στους τέσσερις νομούς της Ηπείρου, οι οποίοι ήταν ούτως ή άλλως από τους πλέον αδικημένους, με την κατάταξη των νομών σε ζώνες.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά τις τελευταίες ώρες, αναμένεται «γενναίο ψαλίδι», στα όρια που είχαν θεσπιστεί τα προηγούμενα χρόνια, με αποτέλεσμα όχι μόνο να εισπράξουν λιγότεροι το επίδομα, αλλά να πάρουν και…πενταροδεκάρες, μπροστά στο συνολικό κόστος που θα πρέπει να καλύψουν.

Σημειώνεται ότι στις περισσότερες ορεινές περιοχές της Ηπείρου, η ανάγκη για θέρμανση φτάνει ακόμη και στους έξι μήνες το χρόνο. Το κόστος για το πετρέλαιο είναι τεράστιο και ήδη τα τελευταία χρόνια πολλοί είναι αυτοί που αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους και χρησιμοποιούν υγραέριο, ξυλόσομπες ή τζάκια, με όσες συνέπειες μπορούν να επέλθουν.

Λίγο πριν τις επίσημες ανακοινώσεις λοιπόν για την τρέχουσα χρονιά και τα πράγματα δείχνουν χειρότερα από τις προηγούμενες…

Ο Νομός Ιωαννίνων, που ήταν ενταγμένος στη Β’ Ζώνη, η οποία έδινε ανώτατο όριο επιδόματος τα 630 ευρώ, παραμένει στην ίδια, αλλά το ανώτατο όριο μειώνεται στα 450!!!

Θεσπρωτία, Πρέβεζα κι Άρτα, παραμένουν στην τρίτη ζώνη, όπου το ανώτατο όριο από τα 336 μειώνεται στα 240!!!

Πρόκειται για μία κατάφωρη αδικία σε βάρος χιλιάδων νοικοκυριών, ειδικά όσων διαμένουν στις πιο ορεινές περιοχές, και χρειάζεται να πληρώνουν ακριβά για να διασφαλίσουν στοιχειώδεις συνθήκες θέρμανσης.

Πέραν όλων αυτών, οι δυνητικοί δικαιούχοι, μειώνονται σχεδόν κατά 50%, καθώς θεσπίζονται αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια, τα οποία απομένει να ανακοινωθούν επίσημα!

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ