ΠΕΔ: Με αιχμές στήριξη στην πολιτιστική πρωτεύουσα

PED NEW

PED NEW

Την πλήρη στήριξη στην προσπάθεια του Δήμου Ιωαννιτών για την διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης εκφράζει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ Ηπείρου, μετά την σχετική συζήτηση που έχει, ωστόσο η ανακοίνωση συνοδεύεται με πολλές αιχμές προς τον Δήμο Ιωαννιτών.

Όπως σημειώνεται, η διοίκηση της ΠΕΔ, θεωρεί ότι, όλοι οι φορείς πρέπει να συνεισφέρουν σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια ενωμένοι, ώστε να κερδηθεί η δύσκολη αυτή μάχη που αφορά όχι μόνο την πόλη των Ιωαννίνων αλλά ολόκληρη την Ήπειρο, γιατί μέσω αυτής θα αναδειχθεί η πλούσια ιστορία και ο πολιτισμός της.

Και συνεχίζει..

Όμως, διαπιστώσαμε με λύπη μας, ότι η Δημοτική Αρχή της Πόλης των Ιωαννίνων αγνόησε και δεν ζήτησε την συνδρομή και την συνεργασία, σε μια συλλογική προσπάθεια, της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ηπείρου η οποία εκφράζει το σύνολο των Δήμων της Ηπείρου και για τον λόγο αυτό εκφράζουμε την ανησυχία και την δυσαρέσκεια μας.

Ελπίζουμε δε, ότι τέτοιες ενέργειες δεν έγιναν σκόπιμα καθώς σε διαφορετική περίπτωση θέτουν στεγανά τα οποία αν μη τι άλλο θα υποβαθμίσουν την υποψηφιότητα μας έναντι των άλλων.

Πιστεύουμε, και εμείς το έχουμε αποδείξει, ότι πρέπει να υπάρχει ουσιαστικότερη συνεργασία μεταξύ των φορέων, ιδιαίτερα σε τέτοιου είδους καθολικού ενδιαφέροντος ζητήματα, όπου η συντονισμένη προσπάθεια όλων των αυτοδιοικητικών φορέων, μόνο θετικά αποτελέσματα θα είχε να προσφέρει.

Ας ξεπεράσουμε επιτέλους τα μικροκομματικά μας στεγανά, προκειμένου να δημιουργήσουμε υγιείς προοπτικές για τον τόπο μας.

Το Δ.Σ της ΠΕΔ Ηπείρου χωρίς προφάσεις εν αμαρτίαις θα στηρίξει την συλλογική προσπάθεια και εκφράζει την επιθυμία του για στενότερη συνεργασία των δύο φορέων προκειμένου να προσφέρει κάθε δυνατή βοήθεια στο σχεδιασμό της πρότασης.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ