Παυλόπουλος καθησυχάζει Περιφερειάρχες

paulopoulos perif

paulopoulos perifΤον καταλυτικό ρόλο της Περιφέρειας ως θεσμού επισήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη συνάντησή του με την Ένωση Περιφερειών Ελλάδος στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώ διαβεβαίωσε τους περιφερειάρχες ότι «η Πολιτεία εγγυάται στο ακέραιο τους πόρους σας και την οικονομική σας αυτοτέλεια, όπως ακριβώς απαιτεί το Σύνταγμα και αυτή την υποχρέωση θα την φέρει σε πέρας με οιοδήποτε κόστος».

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «καθένας αναγνωρίζει σήμερα τον καταλυτικό ρόλο της Περιφέρειας ως θεσμού, πρώτον στην πορεία ανάπτυξης που πρέπει να λάβει η ελληνική οικονομία ύστερα από τη βαθιά κρίση που έχει περάσει. Θα πρέπει να αναδείξει κανείς και τον ρόλο της Περιφέρειας στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, η οποία τείνει να πλήξει τον ίδιον τον κοινωνικό ιστό».

Ο κ. Παυλόπουλος συνεχάρη τους περιφερειάρχες για την στάση τους αναφορικά με την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, αναφερόμενος στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου βάσει της οποίας αποφασίστηκε η μεταφορά των ταμειακών διαθέσιμων των οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης στην Τράπεζα της Ελλάδας.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος Κωνσταντίνος Αγοραστός μετέφερε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την αγωνία των πολιτών, την κραυγή αγωνίας, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, γιατί έχουν εξαντληθεί τα περιθώρια και τα οικονομικά αλλά και τα ψυχολογικά.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ