Παρουσιάζεται η μελέτη για το Γεφύρι της Πλάκας!

gefirapla kalokai

gefirapla kalokai

Σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, την ερχόμενη Πέμπτη, θα γίνει η παρουσίαση της μελέτης για την αναστήλωση της Γέφυρας Πλάκας, την οποία εκπονεί το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Το διάστημα αυτό συμπληρώνονται δεκαεπτά μήνες από την κατάρρευση του ιστορικού γεφυριού. Το πιο σημαντικό βήμα που έχει γίνει μέχρι σήμερα, είναι η έγκριση της μελέτης αναστήλωσης από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων.

Την μελέτη εκπόνησαν 26 καθηγητές και 40 διδάκτορες του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και την ερχόμενη Πέμπτη θα γίνει η πρώτη πλήρης παρουσίαση.

Για την αναστήλωση θα χρησιμοποιηθεί αυθεντικό υλικό της αρχικής κατασκευής του το 1866, λίθινα κομμάτια δηλαδή από τον παραπόταμο του Αραχθου.

Το κόστος του έργου εκτιμάται στα τρία εκατομμύρια και δέσμευση των συναρμόδιων υπουργείων είναι να χρηματοδοτηθεί μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία».

Αυτό που αναμένεται πλέον είναι η έναρξη των εργασιών, η οποία είναι αμφίβολα αν θα γίνει στην διάρκεια της τρέχουσας θερινής περιόδου.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ