Παρουσίαση βιβλίου του Κώστα Μιχαλάκη

EBK TRIKALON

EBK TRIKALONΤο βιβλίο “Η εβραϊκή κοινότητα Τρικάλων 1881-1940. Προσπάθεια ανάπλασης μιας εποχής” θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα 20 Οκτωβρίου και ώρα 19.00 στο Θυμωμένο Πορτραίτο – free thinking area, Καποδιστρίου 20 τηλ 2651068550

Το βιβλίο αυτό προσπαθεί να καλύψει ένα κενό στην βιβλιογραφία, καθώς, όπως σημειώνει και ο ίδιος ο συγγραφέας, δεν υπήρχαν παρά λίγες ανακοινώσεις ή σκόρπιες αναφορές για την πολύ ζωντανή και δημιουργική αυτή Κοινότητα.

Ακολουθώντας χρονολογική σειρά και αξιοποιώντας τις διαθέσιμες πηγές, ο συγγραφέας Κώστας Μιχαλάκης προσπαθεί να δώσει το κλίμα που επικρατούσε στην Κοινότητα Τρικάλων αυτά τα 60 χρόνια, τις σχέσεις με τους χριστιανούς, τις αντιθέσεις στους κόλπους της, αλλά και την καθημερινότητα, την προσπάθεια για προκοπή και γνώση.

Προσωπικότητες όπως ο Ασέρ Μωυσής, ο Γιομτώβ Γιακοέλ, η Αλλέγρα Φελούς, ο Σολομών Καπέτας, ο Ιησούς Σαμουηλίδης και ο Χαϊμ Κοέν, αλλά και οι ιδεολογίες του Σιωνισμού, του Σοσιαλισμού και του Αφομοιωτισμού περνάνε μέσα από τις σελίδες του βιβλίου αυτού.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

-Νίκος Τζαφλέρης, Ιστορικός, μεταδιδακτορικός ερευνητής ΑΠΘ

-Ελισάφ Μωυσής, Καθηγητής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Πρόεδρος Ισραηλιτικής Κοινότητας Ιωαννίνων

-Κώστας Μιχαλάκης, συγγραφέας του βιβλίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ