Παραχωρήθηκαν στο δήμο οι παλιές στρατιωτικές φυλακές

ioan strat filiakes

ioan strat filiakes

Να και μία πολύ καλή και σημαντική εξέλιξη… Με Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη και της Υφυπουργού Οικονομικών Κατερίντας Παπανάτσιου, εγκρίθηκε η παραχώρηση στο Δήμο των παλιών στρατιωτικών φυλακών.

Ειδικότερα, με την απόφαση διατίθενται δωρεάν, εκτάσεις 12.181,06 τ.μ. (πρώην Στρατιωτικές Φυλακές Ιωαννίνων) και 9.679 τ.μ. δημοσίου ακινήτου, τα οποία βρίσκονται στην παραλίμνια περιοχή μεταξύ «Λασπότοπου» και «Παλαιών Σφαγείων» του δήμου Ιωαννιτών.

Με την ΚΥΑ – σημειώνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών – εξυπηρετείται ο σκοπός της υλοποίησης των έργων, όπως αυτός αναφέρεται στην Μελέτη Έκθεσης Σκοπιμότητας, με θέμα «Ενσωμάτωση χώρου παλαιών στρατιωτικών φυλακών στον αστικό ιστό ως κέντρο παροχής αστικών εξυπηρετήσεων».

Σημειώνεται ότι ήδη το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων έχει αποφασίσει την υποβολή πρότασης στο ΕΣΠΑ για την μετατροπή του χώρου σε καλλιτεχνικό πάρκο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για την τελική απόφαση και υπογραφή ήταν καθοριστική η παρέμβαση του βουλευτή Ιωαννίνων Γιάννη Στέφου.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ