Παραστατικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες από το ΔΗΠΕΘΕ

DHPETE15 NΗ πρεμιέρα και οι παραστάσεις του έργου «Το ημερολόγιο ενός τρελού» του Νικολάι Γκόγκολ, οι αφηγήσεις παραμυθιών για μικρούς και μεγάλους και η οργάνωση σεμιναρίων περιλαμβάνονται στο αμέσως προσεχές πρόγραμμα δραστηριοτήτων που θα πραγματοποιηθούν στο θέατρο «Καμπέρειο» από το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων και κατά χρονολογική σειρά είναι:
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30/1 ΩΡΑ 9:00′ μ.μ.: Πρεμιέρα του έργου «Το ημερολόγιο ενός τρελού» του Νικολάι Γκόγκολ,
ΣΑΒΒΑΤΟ 31/1 – ΚΥΡΙΑΚΗ 1/2 ΩΡΕΣ 9:00′ μ.μ.: Παραστάσεις του έργου «Το ημερολόγιο ενός τρελού» του Νικολάι Γκόγκολ,
ΚΥΡΙΑΚΗ 1/2 ΩΡΑ 12:00′: Κυριακές με παραμύθια «Κι αν ήταν.. κι αν δεν ήταν…»
ΠΕΜΠΤΗ 5/2 ΩΡΑ 13.30′: Λήξη προθεσμίας για δηλώσεις συμμετοχής στο σεμινάριο Θεατρικής Αγωγής
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6/2 – ΣΑΒΒΑΤΟ 7/2 – ΚΥΡΙΑΚΗ 8/2 ΩΡΕΣ 9:00′ μ.μ.: Παραστάσεις του έργου «Το ημερολόγιο ενός τρελού» του Νικολάι Γκόγκολ,
ΣΑΒΒΑΤΟ 7/2: Έναρξη σεμιναρίου Θεατρικής Αγωγής
ΚΥΡΙΑΚΗ 8/2 ΩΡΑ 12:00′: Κυριακές με παραμύθια «Ο βασιλιάς των πουλιών»
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13/2 – ΣΑΒΒΑΤΟ 14/2 – ΚΥΡΙΑΚΗ 15/2 ΩΡΕΣ 9:00′ μ.μ.: Παραστάσεις του έργου «Το ημερολόγιο ενός τρελού» του Νικολάι Γκόγκολ,
ΣΑΒΒΑΤΟ 28/2 ΩΡΑ 9:00′ μ.μ.: Παραστάσεις της μουσικοθεατρικής παράστασης «Κάτι απ’ τη νύχτα…».
Χορηγός επικοινωνίας των δράσεων: Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων. Τα στοιχεία που αναλυτικότερα συνοδεύουν την κάθε δράση, η οποία θα πραγματοποιηθεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, είναι:

– Παραστατικές δραστηριότητες χειμερινής περιόδου 2014-15

ΔΗΠΕΘΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
«Το ημερολόγιο ενός τρελού» του Νικολάι Γκόγκολ
Συμπαραγωγή «ΠΙΝΔΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ»
Ερμηνεία: Βασίλης Γουργούλης
Συμμετέχει η Ελεωνόρα Ηλία
Διασκευή-επεξεργασία κειμένου: Νίκος Σφαιρόπουλος – Βασίλης Γουργούλης
Σκηνοθεσία: Νίκος Σφαιρόπουλος
Σκηνικά, φωτισμοί, επιμέλεια μουσικής: Πάνος Ευαγγέλου
Κοστούμια: Σοφία Θεοδωράκη
Επιμέλεια κίνησης: Έλενα Ανδρεάδη
Φωτογραφίες, βίντεο: Μενέλαος Συκοβέλης
Χορηγός επικοινωνίας: IOANNINA TV
Από 30/1 έως 15/2 κάθε Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή, ώρα 9.00′ μ.μ.
Θέατρο «Καμπέρειο» – Διάρκεια παράστασης: 80′
Τιμές εισιτηρίων: 10 € και 5 € για μαθητές, φοιτητές, άνεργους, πολύτεκνους, μέλη ΚΑΠΗ

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα κείμενα καταγραφής της ανθρώπινης ψυχολογίας και της αλληλεπίδρασής της με το κοινωνικό και πολιτικό γίγνεσθαι και όχι μόνο της συγκεκριμένης εποχής στην οποία αναφέρεται. Οι δομές της κοινωνίας μπορεί να αλλάζουν, οι βασικές της αρχές όμως παραμένουν αναλλοίωτες στο χρόνο. Ο Γκόγκολ περιγράφει το ατομικό, υπονοώντας το συλλογικό και επιχειρεί να προσδώσει στην κοινωνία την απουσία λογικής. Μέσα από το πρίσμα μιας ασθένειας η οποία κρούει των κώδωνα του κινδύνου για την ίδια την ύπαρξη της κοινωνίας που οδηγείται σε δρόμους σκοτεινούς, φτάνοντας κάποια στιγμή στο αναπόφευκτο και επικίνδυνο τέλος της.

-Κυριακές με παραμύθια

– ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΜΙΚΡΗ ΣΚΗΝΗ
«Κι αν ήταν.. κι αν δεν ήταν…»

Αφήγηση: Μαρία Μαχαίρα
Μουσική: Δημήτρης Καραγεώργος.
Κυριακή 25 Ιανουαρίου, ώρα 12:00
Θέατρο «Καμπέρειο» * Διάρκεια παράστασης: 60′
Γενική είσοδος: 5 ευρώ

Η παράσταση αφήγησης παραμυθιών απευθύνεται στο παιδικό κοινό. Παραμύθια λαϊκά από όλον τον κόσμο που θα παραμυθοταξιδέψουν τους μικρούς, αλλά και τους μεγάλους. Βασιλιάδες, δράκοι και θεριά θα συναντηθούν στων παραμυθιών τους δρόμους, θα παλέψουν, θα αναμετρηθούν και θα στέψουν βασιλιά την παιδική καρδιά.!!!

– Σεμινάριο Θεατρικής Αγωγής

Το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων οργανώνει τη φετινή θεατρική περίοδο σεμινάρια για εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, θεατρολόγους, αλλά και για φοιτητές παιδαγωγικών τμημάτων και όσους, χρησιμοποιούν τη θεατρική έκφραση σε ομάδες παιδιών και εφήβων με θέμα τη «Θεατρική Αγωγή». Θα πραγματοποιηθούν σε σύνολο 46 ωρών ξεκινώντας το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου και θα συνεχιστούν στις 14, 15 και 28 του ίδιου μήνα, καθώς και 2, 7, 21, 22 και 28 Μαρτίου. Περιλαμβάνουν τους θεματικούς κύκλους Θεατρικό παιγνίδι – Τεχνικές αφήγησης, Θεατρικός αυτοσχεδιασμός και δημιουργική έκφραση, Βιωματικό σεμινάριο δραματοθεραπείας – Επίλυση συγκρούσεων στο εκπαιδευτικό πλαίσιο, Δημιουργική γραφή στη θεατρική έκφραση, Κουκλοθέατρο – βασικές αρχές της κίνησης, Ανεβάζοντας μια παράσταση στο σχολείο: Θεατρικό κείμενο – ρόλοι – σκηνοθετικές προτάσεις, Διαμορφώνοντας θεατρικά τους χώρους στο σχολείο. Τα σεμινάρια είναι βιωματικά και οι συμμετέχοντες θα πρέπει να παρακολουθήσουν όλους τους κύκλους τους προκειμένου να τους χορηγηθεί Βεβαίωση παρακολούθησης. Η τιμή για κάθε συμμετέχοντα είναι 50 € και για δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 26 510 25 670, ώρες 09:00 – 13:30 μέχρι και την Πέμπτη 5/2/2015. Ο αριθμός των συμμετοχών είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ