Παραμυθιά: Με έκτακτα μέτρα η Λαϊκή αγορά

laiki agora

Με την εφαρμογή των έκτακτων μέτρων που προβλέπει η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση θα λειτουργεί η Λαική Αγορά της Παραμυθιάς.

Ο Δήμος Σουλίου έκανε γνωστό ότι η λαϊκή της Παραμυθιάς παραμένει στην κανονική της θέση όπου και έχουν οριοθετηθεί και καθοριστεί από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Σουλίου, οι θέσεις των συμμετεχόντων με την απαιτούμενη απόσταση των τριών μέτρων μεταξύ των πάγκων των πωλητών, με τον ενδιάμεσο χώρο κενό – ελεύθερο από αντικείμενα.

Οι συμμετέχοντες πωλητές, που δραστηριοποιούνται στο χώρο της Λαϊκής-Δημοτικής Αγοράς, για την αυστηρή τήρηση των παρακάτω:

των ορίων των θέσεών τους

της ελάχιστης απόστασης των τριών μέτρων μεταξύ των πάγκων με τον ενδιάμεσο  χώρο κενό – ελεύθερο από αντικείμενα

της τήρησης αποστάσεων και αποφυγή συνωστισμού μεταξύ εκθετών και καταναλωτών

την υποχρεωτική χρήση μη ιατρικής μάσκας από το προσωπικό των πωλητών

 (Σύμφωνα με την παρ.1, του άρθρου 2, της Κ.Υ.Α Δ1α/ΓΠ.οικ. 37992 ΦΕΚ Β 2401-17/6/2020).

Υπενθυμίζεται ότι για την προφύλαξη των ίδιων των καταναλωτών πρέπει να αποφεύγεται ο συνωστισμός πάνω από τους πάγκους, όπως επίσης συνίσταται η χρήση μέσων ατομικής προστασίας ως μέσο προφύλαξης των ιδίων.

Για τη διασφάλιση της ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ θα υπάρξει αυστηρή και συστηματική επιτήρηση των μέτρων, από τα αρμόδια όργανα της πολιτικής προστασίας και ειδικότερα από το Αστυνομικό Τμήμα Παραμυθιάς.

Οι παραγωγοί – έμποροι που δραστηριοποιούνται στη Δημοτική Λαϊκή Παραμυθιάς και διαμένουν εκτός Δήμου Σουλίου, να ενημερώσουν τις υπηρεσίες (ΕΟΔΥ και Πολιτική Προστασία) των τόπων διαμονής τους για τη συμμετοχή τους σε αυτή.

Τέλος, για το Σάββατο 27/6/2020 και κατά την διάρκεια λειτουργίας της Λαϊκής Αγοράς, επιτρέπεται η διέλευση των οχημάτων από τον Πεζόδρομο της Παραμυθιάς, πέραν από το καθιερωμένο ωράριο λειτουργίας, ώστε να εξασφαλιστεί η ομαλή πρόσβαση στην αγορά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ