Παρέμβαση της Αρχαιολογίας για τη λειτουργία του Κάστρου

PARGA KASTRO 4

PARGA KASTRO 4Η αυθαίρετη και άναρχη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο Ενετικό Κάστρο της Πάργας κινητοποίησε άμεσα τις αρχαιολογικές υπηρεσίες. Το Κάστρο τελεί υπό την προστασία του Υπουργείου Πολιτισμού και η λειτουργία του διέπεται από όρους κανόνες.

Με την διαφορά ότι το τελευταίο διάστημα αυτοί έχουν καταργηθεί στην πράξη. Όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές η κατάσταση πλήρους αναρχίας είναι το αποτέλεσμα της ανοχής που έδειξε η Δημοτική Αρχή.

Ο Δήμος Πάργας είχε άτυπα την υποχρέωση να κλείνει την είσοδο του Κάστρου, όπως προβλέπει το ωράριο της αρχαιολογικής υπηρεσίας. Πάντα υπήρχαν αποκλίσεις από αυτό, όμως το τελευταίο διάστημα η κατάσταση ξέφυγε από κάθε όριο. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ακόμη και η πινακίδα που ήταν τοποθετημένη με το ωράριο επίσκεψης ξηλώθηκε και πετάχθηκε.

 

Έτσι τις περισσότερες ημέρες ή καλύτερα νύχτες η κεντρική είσοδος δεν έκλεινε με αποτέλεσμα ακόμη και να διανυκτερεύουν άτομα εντός του Βενετσιάνικου μνημείου.

Η Αρχαιολογική Υπηρεσία με έγγραφό της προς την τοπική αστυνομία, το οποίο κοινοποιήθηκε στο Δήμο Πάργας και την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, ζητά την πιστή εφαρμογή του ωραρίου που προβλέπεται από το Νόμο.

Απομένει να φανεί πως θα εφαρμοστεί αυτό στην πράξη καθώς υπάρχουν εκείνοι που ανέχονται τη σημερινή κατάσταση αναρχίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ