Παρέμβαση σωτηρίας για την Ιερά Μονή Αβάσσου

avassou1

avassou1Με έναν πρόχειρο τρόπο, τοποθετώντας νάυλον στη στέγη, ο ιερέας και κάτοικοι της περιοχής προσπάθησαν να περισώσουν την Ιερά Μονή Αβάσσου, ένα σπουδαίο θρησκευτικό μνημείο της Ηπείρου.

Η στέγη, κατασκευασμένη από μαυρόπλακα, έχει υποστεί τεράστιες ζημιές και ο χειμώνας που πέρασε ήταν πολύ δύσκολος.

Τα νερά της βροχής εισέρχονταν στο εσωτερικό του βυζαντινού ναού προκαλώντας φθορές ακόμη μεγαλύτερες από εκείνες που αφήνει ο χρόνος.

Για την αποφυγή περαιτέρω ζημιών, τοποθετήθηκε νάιλον, ωσότου εξευρεθούν χρήματα και τρόπος για την αντικατάσταση της στέγης.

Και τώρα έρχεται η Περιφέρεια Ηπείρου προκειμένου να δώσει λύση στο πρόβλημα. Στην προγραμματισμένη για την Τρίτη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος, θα αποφασιστεί η έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας και της Ιεράς Μητρόπολης Νικοπόλεως.

Αντικείμενο της προγραμματικής σύμβασης θα είναι το έργο « Αποκατάσταση στέγης Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αβάσσου – Προμήθεια υλικών», προϋπολογισμού 10.000,00 € και ορισμός δύο μελών με τους αναπληρωτές τους από την Περιφέρεια Ηπείρου / Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ