Παρέμβαση Περιφερειάρχη για την αδειοδότηση του ΠΑΣ

KAXRI1Παρέμβαση στο θέμα της αδειοδότησης του ΠΑΣ Γιάννινα και στις φήμες που κυκλοφορούν έκανε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Με δήλωση του ανέφερε ότι ο θόρυβος γύρω από την αδειοδότηση του ΠΑΣ δεν εκφράζει τους υγιώς σκεπτόμενους φιλάθλους, και ο χρόνος εξέτασης των φακέλων έχουν προκαθοριστεί και υπάρχουν αρμόδια όργανα που λαμβάνουν τις αποφάσεις βάσει αντικειμενικών δεδομένων. Ως εκ τούτου στερείται ουσίας το θέμα που ανακινείται σε βάρος της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα.

Χρέος των αρμοδίων φορέων είναι η τήρηση και ο σεβασμός των κανονισμών, ανεξαρτήτως ιστορίας και ονομάτων, όπως τονίζει ο κ. Καχριμάνης, ενώ υπογράμμισε ότι δεν μπορεί ο ΠΑΣ Γιάννινα και η Ήπειρος γενικότερα να αποτελούν μόνιμο στόχο. Η δήλωση αναλυτικά:

 

Θέλω να συγχαρώ την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, την εκπρόσωπο της Ηπείρου στην ανώτερη επαγγελματική κατηγορία ποδοσφαίρου για την κατάκτηση της 5ης θέσης στη βαθμολογία και την πρόκρισή της στα play- off για τη διεκδίκηση της συμμετοχής της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Η επιτυχία της Ηπειρωτικής ομάδας, αναγνωρίστηκε από το σύνολο του φίλαθλου κοινού, που επικρότησε την αγωνιστική της παρουσία καθ΄όλη τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου.

Το ποδόσφαιρο παίζεται στους αγωνιστικούς χώρους – εκεί όπου διακρίθηκε ο ΠΑΣ Γιάννινα – και χρέος των αρμοδίων φορέων είναι η τήρηση και ο σεβασμός των κανονισμών, ανεξαρτήτως ιστορίας και ονομάτων.

Ο θόρυβος που έχει προκληθεί τις τελευταίες ημέρες σε βάρος της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, θεωρούμε ότι δεν εκφράζει κανέναν υγιώς σκεπτόμενο φίλαθλο, ιδίως μάλιστα όταν όλες οι ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρίες και όλα σχεδόν τα αθλητικά σωματεία αντιμετωπίζουν σοβαρά λειτουργικά και οικονομικά προβλήματα.

Η διαδικασία για τις αδειοδοτήσεις όπως και ο χρόνος εξέτασης των φακέλων έχουν προκαθοριστεί και υπάρχουν αρμόδια όργανα που λαμβάνουν τις αποφάσεις βάσει αντικειμενικών δεδομένων. Ως εκ τούτου στερείται ουσίας το θέμα που ανακινείται σε βάρος της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, ιδιαίτερα μάλιστα όταν η διοίκησή της διαβεβαιώνει ότι έχει καταθέσει πλήρη φάκελο αδειοδότησης.

Σε κάθε περίπτωση θεωρούμε αυτονόητο ότι η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και η διοργανώτρια Αρχή του πρωταθλήματος πρέπει να τηρήσουν τους κανονισμούς και τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί, επισημαίνοντας παράλληλα ότι δεν μπορεί η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα και η Ήπειρος γενικότερα να αποτελούν «μόνιμο στόχο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ