Παρέμβαση Δήμου να μην φτάσουν άλλοι πρόσφυγες στον Κατσικά

katsikas mpegkas

katsikas mpegkas

Πρωτόγνωρες χαρακτήρισε τις καταστάσεις στον καταυλισμό προσφύγων στον Κατσικά, ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας.

Ο Δήμαρχος, αντιδήμαρχοι αλλά και πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι, παρέμειναν για αρκετές ώρες στους χώρους του πρώην στρατιωτικού αεροδρομίου και βρέθηκαν αντιμέτωποι με σκηνές απελπισίας και απόγνωσης.

Οι συνθήκες είναι εξαιρετικά δύσκολες και ο δήμος Ιωαννιτών έχει ζητήσει ήδη από το Υπουργείο Άμυνας και το Συντονιστικό Προσφυγικής Κρίσης, να μην φτάσουν άμεσα, τουλάχιστον, κι άλλοι πρόσφυγες στην περιοχή.

“Αυτό που προέχει είναι συνεργασία, ηρεμία, ψυχραιμία, και να μπορέσουμε να μην χαθεί ο έλεγχος της κατάστασης”, σημείωσε ο δήμαρχος.

Ερωτηθείς σχετικά με την πληροφόρηση που δίδεται από την πολιτεία για την άφιξη προσφύγων, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, είπε πως, « οι πληροφορίες έρχονται την τελευταία στιγμή και δεν μπορεί να υπάρξει έγκαιρη προετοιμασία, αλλά είναι σημαντικό να διατηρούμε την ψυχραιμία μας και σιγά σιγά να βελτιώνονται τα προβλήματα.

Το έχουμε πει πολλές φορές ότι αυτή την υπόθεση τη διαχειρίζεται το κράτος, αλλά είναι ανάγκη να φτάνει σε μας η πληροφορία έγκαιρα ώστε αυτά που μπορούμε να προσφέρουμε ως αυτοδιοίκηση, να τα σχεδιάζουμε και να τα ετοιμάζουμε έγκαιρα.

Αυτό που είπαμε από την πρώτη στιγμή ως Δήμος Ιωαννιτών -αντιλαμβανόμενοι τη δυσκολία ενός καταυλισμού στον Κατσικά- είναι ότι κατά προτεραιότητα οι άνθρωποι αυτοί θα έπρεπε να οδηγηθούνε σε στεγασμένους χώρους. Δεν ακουστήκαμε και τώρα είμαστε εδώ που είμαστε. Σημασία έχει να βοηθήσουμε τους πρόσφυγες όσο μπορούμε».
Ερωτηθείς για τις πληροφορίες που θέλουν να μεταφέρεται άμεσα επιπλέον αριθμός προσφύγων, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων έκανε γνωστό πως «ζητήσαμε να μην στείλουν άλλους άμεσα γιατί είναι δύσκολες οι συνθήκες εδώ» και πρόσθεσε «ελπίζουμε να εισακουστούμε, τουλάχιστον αυτό λέει οι λογική».

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ