Παράταση στο διαγωνισμό για τα πετρέλαια της Δ. Ελλάδας

PETRELAIA LIMANI

PETRELAIA LIMANI

Παρατείνεται μέχρι τέλος του έτους το έργο της επιτροπής αξιολόγησης του διαγωνισμού παραχώρησης τριών περιοχών στη Δ. Ελλάδα για έρευνες για υδρογονάνθρακες, με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Π. Σκουρλέτης.

Πρόκειται για το διαγωνισμό που αφορά στις περιοχές Αιτωλοακαρνανία, Άρτα Πρέβεζα και ΒΔ Πελοπόννησος, για τις οποίες έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από την εταιρεία Energean Oil & Gas (Αιτωλοακαρνανία και Άρτα Πρέβεζα) και τα Ελληνικά Πετρέλαια (Άρτα Πρέβεζα και ΒΔ Πελοπόννησος).

Υπενθυμίζεται ότι οι αρχικές προσφορές για το διαγωνισμό είχαν κατατεθεί στις 6 Φεβρουαρίου, ενώ μετά την αρχική αξιολόγηση, η αρμόδια επιτροπή ζήτησε βελτιωμένες προσφορές. Ακολούθησε νέος γύρος διαπραγματεύσεων, για τις οποίες η καταληκτική προθεσμία που είχε οριστεί αρχικά ήταν η 30η Οκτωβρίου.

Πλέον με την απόφαση του ΥΠΕΝ παρατείνεται η αγωνία για την κατακύρωση των τριών περιοχών, οι οποίες θεωρούνται από τις πλέον ελπιδοφόρες καθώς έχουν ερευνηθεί και στο παρελθόν (Triton Αιτωλοακαρνανία και Enterprise ΒΔ Πελοπόννησος).

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ