Παράταση στους αγρότες για έκδοση βιβλίων

PROBATA METSOBO

PROBATA METSOBOΠαράταση μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου προκειμένου οι αγρότες να ανοίξουν βιβλία εσόδων-εξόδων δίνει ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης. Όπως δήλωσε η σχετική εγκύκλιος αναμένεται την Παρασκευή, προκειμένου να μελετήσει το θέμα και να καταθέσει σχόλια και προτάσεις η ΠΑΣΕΓΕΣ.

«Για όσους περιμένουν την εγκύκλιο των αγροτών, μάς ζητήθηκε να περιμένουμε μέχρι Παρασκευή για σχόλια μετά από συνδιάσκεψη της ΠΑΣΕΓΕΣ» έγραψε σχετικά ο Χ.Θεοχάρης στο λογαριασμό του στο twitter.

 

Ωστόσο η έκδοση της εν λόγω εγκυκλίου που θα προβλέπει τη δυνατότητα εμπρόθεσμης υποβολής της δήλωσης μεταβολής εργασιών, μέχρι 20/2/2014 και της δήλωσης αποθεμάτων, μέχρι 31/3/2014, έχει ήδη προαναγγελθεί στις ΔΟΥ μέσω άλλης εγκυκλίου.

Η τελευταία αναφέρει, ότι «σχετικά με την υποχρέωση τήρησης βιβλίων ΚΦΑΣ και ένταξη στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ των αγροτών που υπερβαίνουν τα κριτήρια που ορίζονται στην Απόφαση ΠΟΛ.1281/2013, λόγω του μεγάλου πλήθους αγροτών που πρέπει να ανταποκριθούν στην ανωτέρω υποχρέωση και με σκοπό την εξυπηρέτηση των εν λόγω φορολογουμένων, σας γνωρίζουμε τα εξής:

» Με εγκύκλιο που πρόκειται να εκδοθεί άμεσα προβλέπεται η δυνατότητα εμπρόθεσμης υποβολής της δήλωσης μεταβολής εργασιών, μέχρι 20/2/2014 και της δήλωσης αποθεμάτων, μέχρι 31/3/2014.

» Οι ΔΟΥ πρέπει να συνεχίσουν να παραλαμβάνουν δηλώσεις μεταβολής που υποβάλλονται από τους εν λόγω αγρότες.

» Για την απρόσκοπτη ολοκλήρωση της ανωτέρω διαδικασίας, δεν είναι απαραίτητη η εκ των προτέρων διενέργεια αυτοψίας στους χώρους επιχειρηματικής δραστηριότητας των εν λόγω αγροτών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ