Παράταση στη δικαστική εκκρεμότητα… Άγνωστη η τύχη του Πάρκου Πυρσινέλλα

giasalonigeniki

giasalonigenikiΠαράταση πήρε η δικαστική εκκρεμότητα μεταξύ Δήμου Ιωαννιτών και ελληνικού δημοσίου για το ιδιοκτησιακό στο Πάρκο Πυρσινέλλα. Η διαμάχη κρατά σχεδόν τέσσερα χρόνια και έχει ως αποτέλεσμα την πλήρη εγκατάλειψη του χώρου και την καταστροφή των κτιριακών εγκαταστάσεων.

Η δίκη αναβλήθηκε για τις 15 Οκτωβρίου και μέχρι τότε ίσως δοθεί λύση μέσω των αλλαγών στη δασική νομοθεσία.

Ο Δήμος καλείται να αποδείξει αυτό που όλοι γνωρίζουν. Ότι δηλαδή πρόκειται για ένα χώρο που του ανήκει και εξ αιτίας μιας ολιγωρίας προ εξαετίας περίπου δεν εγγράφηκε στο Κτηματολόγιο.

Η ουσία είναι ότι ο χώρος έχει εγκαταλειφθεί πλήρως. Μάλιστα προ διμήνου άγνωστοι είχαν παραβιάσει την κεντρική είσοδο στο Γιαννιώτικο Σαλόνι και χρησιμοποιούσαν τους χώρους ανενόχλητοι.

Μετά την αποκάλυψη από τα μέσα ενημέρωσης, ο Δήμος υποχρεώθηκε να σφραγίσει τουλάχιστον το κτίριο ωστόσο η κατάσταση στο Πάρκο είναι παρακμιακή.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο που είχε ακολουθήσει ο Δήμαρχος είχε κάνει γνωστή την απόφαση να προχωρήσουν οι διαδικασίες εκμίσθωσης παρά την δικαστική εκκρεμότητα.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμία άλλη ανακοίνωση εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής η οποία ωστόσο θα πρέπει σύντομα να πάρει τις αποφάσεις της καθώς ο χρόνος κυλά σε βάρος ενός σημείου που έχει χαρακτηριστεί πνεύμονας για την πόλη των Ιωαννίνων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ