Πανηπειρωτική: Κοινή δράση για το Πράσινο Χωριό

PANHPEIROTIKH STΤα ζητήματα που έχουν ανακύψει με το πράσινο χωριό και την πρόταση της Περιφέρειας Ηπείρου για το Αθαμάνιο, ανέδειξε η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, σε κοινή συνέντευξη τύπου που έδωσε με την  Ομοσπονδία Τζουμερκιωτών Αθηνών, την Αδελφότητα Αθαμανιωτών και Κάτω Αθαμανιωτών και την Ένωσης Συλλόγων και Αδελφοτήτων του πρώην Δήμου Αθαμανίας.

Ειδική μνεία έγινε στις διαδικασίες αποκλεισμού της υποψηφιότητας και τονίστηκε η ανάγκη για κοινή δράση ώστε να υπάρξει νομιμότητα στην επιλογή των προτάσεων και σωστή αξιολόγηση. Στη συνέντευξη τύπου παραβρέθηκαν ο Βουλευτής  Άρτας της Ν. Δ.  Γιώργος Στύλιος, η βουλευτής Άρτας  του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη, ο Δήμαρχος Κεντρικών Τζουμέρκων Χρήστος Χασιάκος με τον αντιδήμαρχο Βασίλη Ρίζο και τους Δημοτικούς Συμβούλους Παύλο Μπούρη και Γιάννη Νάκη, ο πρώην Δήμαρχος Μαρίνος Γαρνέλης και εκπρόσωποι πολλών τοπικών φορέων και φορέων της αποδημίας, καθώς και εκπρόσωποι του Τύπου.

 

Ομόφωνα εκφράστηκε από τους παριστάμενους η ανάγκη αποκατάστασης της νομιμότητας η οποία έχει τρωθεί από τις ενέργειες της Διοίκησης, με τις ευλογίες της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΚΑ  και πλέον ειδικότερα με την αλλαγή του τρόπου αξιολόγησης και της διαδικασίας ανατροπής των κριτηρίων που υπήρχαν στην αρχική προκήρυξη με βάση τα οποία έχουν συνταχθεί και οι φάκελοι των ενδιαφερομένων χωριών.  Σημειωτέον ότι οι αλλαγές αυτές έλαβαν χώρα μετά την υποβολή και ανάγνωση των τεχνικών και οικονομικών κριτηρίων των φακέλων.

Συνεπώς ομόφωνα αποφασίσθηκε να ζητηθεί η άρση όλων των αποφάσεων που λήφθηκαν από οποιοδήποτε εμπλεκόμενο φορέα μετά την κατάθεση των φακέλων και να ισχύσουν τα κριτήρια και ο τρόπος αξιολόγησης της αρχικής προκήρυξης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ