Πανελλαδικές: Μεγάλες αλλαγές, λιγότερες επιλογές

PANELLADIKES 14

PANELLADIKES 14Μεγάλες αλλαγές στο μηχανογραφικό για τους υποψηφίους των πανελλαδικών του 2016 φέρνει ο περιορισμός των εξεταζόμενων μαθημάτων από 6 έως τώρα σε 4 ή 5.

Παράλληλα το νέο σύστημα με βάση το οποίο θα εξεταστούν οι μαθητές της Γ’ Λυκείου το καλοκαίρι του 2016 δημιουργεί, σύμφωνα με την Καθημερινή, παραδοξότητες όπως το γεγονός ότι οι υποψήφιοι της θεωρητικής κατεύθυνσης θα μπορούν να είναι υποψήφιοι για αστυνομικές αλλά όχι για στρατιωτικές σχολές.

Οι υποψήφιοι, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, εάν δώσουν εξετάσεις σε τέσσερα μαθήματα θα μπορούν να είναι υποψήφιοι μόνο σε ένα επιστημονικό πεδίο καθώς εαν επιθυμούν να έχουν δυνατότητα πρόσβασης στις σχολές ενός δεύτερου πεδίου θα πρέπει να δώσουν ένα επιπλέον – πέμπτο – μάθημα.

Από την επεξεργασία του μηχανογραφικού για το 2016 προκύπτει ότι

– από τα 465 τμήματα των ΑΕΙ/ΤΕΙ, 86 κατανέμονται στο 1ο επιστημονικό πεδίο, 170 τμήματα στο 2ο επιστημονικό πεδίο, 64 στο 3ο επιστημονικό πεδίο των Επιστημών Υγείας, 22 στο 4ο επιστημονικό πεδίο των Παιδαγωγικών σπουδών και 86 στο 5ο πεδίο της Οικονομίας και Πληροφορικής.

– παρότι τα επιστημονικά πεδία παραμένουν πέντε, από το 2016 οι υποψήφιοι θα μπορούν να μεν να δηλώσουν σχολές από δύο πεδία όμως δεν θα μπορούν να επιλέξουν όποιο επιθυμούν από τα πέντε διαθέσιμα αλλά μόνο από τρια συγκεκριμένα επιστημονικά πεδία.

– όσοι θέλουν να διεκδικήσουν μια μια θέση στα τμήματα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών σε πολυτεχνεία και πολυτεχνικές σχολές εάν θέλουν να διεκδικήσουν θέση και στα τμήματα Πληροφορίκής θα αποκλείονται από τις ιατρικές σχολές.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ