Πανέτοιμη για τη μεγάλη νύχτα η Αστυνομία της Ηπείρου

KATO ZALOGGOΤη σωρεία λαθών που επί τρεις περίπου μήνες έγιναν στη μισή Ελλάδα καλείται να διορθώσει η Αστυνομία της Ηπείρου. Βρέθηκε αντιμέτωπη με τους δύο επικίνδυνους Αλβανούς κακοποιούς, τους οποίους υποτίθεται ότι είχαν σε κλοιό στην ορεινή Ναυπακτία επίλεκτες δυνάμεις… Κι όμως. Κατάφεραν μέσα σε μία νύχτα να φτάσουν στην Άρτα, χωρίς να υπάρξει ούτε ένα σήμα προς τις αστυνομικές αρχές της περιοχής.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου από τα ξημερώματα της Παρασκευής ξεδιπλώνει βήμα βήμα την επιχείρησή της… Με ιδιαίτερη προσοχή και κυρίως με υποδειγματική σοβαρότητα. Όταν στις δύο περίπου τα ξημερώματα εντοπίστηκαν τα πρώτα ίχνη –εικάζεται των δραστών- στην περιοχή της Βερενίκης, κινητοποιήθηκαν όσες δυνάμεις απαιτούνταν. Η περιοχή τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο και όπως χαρακτηριστικά ανέφερε έγκυρη αστυνομική πηγή στο Epiruspost, με τα μέτρα που έχουν ληφθεί, είναι αδύνατο να κατάφεραν να διαφύγουν.

 

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι οι δύο δραπέτες παραμένουν κρυμμένοι στην περιοχή του Κάτω Ζαλόγγου. Φρόντισαν στη διάρκεια της ημέρας να βρίσκονται σε ασφαλές καταφύγιο και είναι σίγουροι ότι τις επόμενες ώρες θα αναζητήσουν τρόπο ώστε να συνεχίσουν τη διαδρομή προς τα σύνορα.

Μόνο που όλοι οι δρόμοι είναι κλειστοί. Τα μπλόκα και οι περιπολίες παραπέμπουν σε εμπόλεμη ζώνη και το σύνολο των δυνάμεων είναι προετοιμασμένο για μία δύσκολη νύχτα.

Οι οδηγίες που έχουν δοθεί είναι απολύτως σαφείς προς όλους τους άνδρες της Αστυνομίας καθώς γνωρίζουν άπαντες ότι απέναντί τους έχουν οπλισμένους και αποφασισμένους για όλα κακοποιούς.

Από το απόγευμα του Σαββάτου, όταν εντοπίστηκε το μηχανάκι στη Φροσύνη Σουλίου, και με όλα τα στοιχεία που αναλύθηκαν αργά το βράδυ, υπάρχουν πλέον βάσιμες ελπίδες ότι μέσα στις επόμενες ώρες η επιχείρηση θα έχει λάβει αίσιο τέλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ