Παγωμένη πρεμιέρα των χειμερινών εκπτώσεων

XEIM EKPTOSEISΠαγωμένη ήταν η πρεμιέρα των χειμερινών εκπτώσεων… Παρά τα υψηλά ποσοστά έκπτωσης οι καταναλωτές δύσκολα περνάνε την πόρτα των καταστημάτων καθώς οι υποχρεώσεις ειδικά προς το δημόσιο αυτό το μήνα, δεν αφήνουν περιθώριο για άλλα έξοδα.

Οι χειμερινές εκπτώσεις θα διαρκέσουν μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου, ενώ την ερχόμενη Κυριακή 19 Ιανουαρίου μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά όλα τα καταστήματα χωρίς περιορισμό.

 

Σύμφωνα, ωστόσο, με την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, ο τζίρος της περιόδου των εκπτώσεων θα κινηθεί περίπου 10% χαμηλότερα σε σύγκριση με το 2013 ενώ η επισκεψιμότητα αναμένεται να κυμανθεί στα ίδια επίπεδα.

Οι οδηγίες που έχουν εκδοθεί προς τους εμπόρους και τους υπευθύνους των εμπορικών καταστημάτων προβλέπουν υποχρέωση αναγραφής διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση, δυνατότητα αναγραφής ποσοστού έκπτωσης που ανήκει ωστόσο στη διακριτική ευχέρεια της επιχείρησης και ιδιαίτερη προσοχή στην ακρίβεια των εκπτωτικών αναγγελιών προς τον πελάτη καθώς η κάθε παροχή πρέπει να ταυτίζεται και να ανταποκρίνεται προς την αναγγελία, οικονομικά, ποσοτικά και ποιοτικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ