Παίρνει σάρκα κι οστά ο νέος υγειονομικός χάρτης

GEORGIADS MPEZASΤον πλήρη σχεδιασμό για την κινητικότητα και την αλλαγή χρήσης σε αρκετά νοσοκομεία ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης.
Σε ό,τι αφορά την κινητικότητα, ο υπουργός έκανε σαφές ότι στον δικό του τομέα αφορά 1.618 εργαζομένους από την κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Υγείας, τα νοσοκομεία που αλλάζουν χρήση, αλλά και 210 γιατρούς του ΙΚΑ μη πλήρους και μη αποκλειστικής απασχόλησης.

Πρόκειται κατά κύριο λόγο για νοσοκομεία της Αθήνας και δευτερεύοντος της Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Γεωργιάδης δεσμεύτηκε ότι δεν θα γίνουν απολύσεις στον χώρο της Υγείας, τονίζοντας ότι «με απόλυση κινδυνεύουν μόνον όσοι έχουν καταθέσει πλαστά δικαιολογητικά κατά την πρόσληψή τους και όλοι όσοι βαρύνονται με πειθαρχικά παραπτώματα. Οι καλοί και τίμιοι εργαζόμενοι δεν έχουν να φοβηθούν απολύτως τίποτα».

Η κινητικότητα προς το παρόν δεν αγγίζει τα περιφερειακά νοσοκομεία ωστόσο με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται να ακολουθήσει η ανακοίνωση του νέου υγειονομικού χάρτη για την υπόλοιπη Ελλάδα. Όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές στην Ήπειρο συγχωνεύσεις μπορεί να υπάρχουν όμως κλείσιμο νοσοκομείου δεν θα υπάρξει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ