Πέρα από τις ανάγκες υπάρχει και η αξιοπρέπεια!

KONTEINER

KONTEINERΗ Ελλάδα διέρχεται μία από τις κρισιμότερες περιόδους. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ζει δύσκολες στιγμές ως χώρα και χιλιάδες νοικοκυριά έχουν χρεοκοπήσει. Ζουν στα όρια ή και κάτω από τα όρια της φτώχειας.

Είναι γεγονός ότι οι ανάγκες σε όλους τους τομείς είναι τεράστιες. Όμως σε μία χώρα κι ένα λαό, υπάρχει και η αξιοπρέπεια!

Και οφείλουν όλοι, στοιχειώδη σεβασμό, σε αυτή την αξιοπρέπεια, του λαού και της χώρας.

Η αναβίωση σκηνών και εικόνων από την περίφημη UNRRA –τότε δηλαδή που οι Αμερικάνοι συνέδραμαν την Ελλάδα που είχε βγει εξαθλιωμένη από τον εμφύλιο- αποτελεί μαχαιριά, όχι στο πολιτικό σύστημα που χρεοκόπησε τη χώρα, αλλά σε εκείνους που έμαθαν να ζουν με τα λίγα.

Μία οργάνωση, Διεθνής Ανθρωπιστικός Οργανισμός International Orthodox Christian Charities – IOCC σε συνεργασία και με χρηματοδότηση της ΑHEPA παρέδωσε ένα μεγάλο κοντέινερ με αναλώσιμο υγειονομικό υλικό στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Γάζες, σύριγγες, και άλλα…

Χρήσιμη η στήριξη…

Αλλά αλήθεια θα ήταν λιγότερο χρήσιμη αν δεν συνοδεύονταν από τα μακροσκελή δελτία τύπου προς τα μέσα ενημέρωσης, το φωτογραφικό υλικό και τις τηλεοπτικές κάμερες;

Σε τι αποσκοπούσε αλήθεια η δημοσιότητα;

Θα ήταν λιγότερο σημαντική η βοήθεια για τα νοσοκομεία της Ηπείρου χωρίς αυτή;

Εκτός αν επιδιώκουν να ακούσουν «ευχαριστούμε τους Αμερικάνους που έστειλαν γάζες στα νοσοκομεία μας…»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ