Πέρασμα η Ήπειρος για παράνομους μετανάστες

astigala3

astigala3Διαστάσεις λαμβάνει και στην Ήπειρο το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης, πρόβλημα που η περιοχή το βιώνει από τις αρχές του 1990, με τα κύματα από την Αλβανία.

Μόνο που αυτή την φορά, η συντριπτική πλειοψηφία των παράνομων μεταναστών δεν προέρχονται από την γείτονα χώρα.

Φτάνουν από τα ανατολικά σύνορα της Ελλάδας και πρόκειται για Σύριους, Αφγανούς, Σομαλούς κι άλλους. Οι περισσότεροι βέβαια αναζητούν διέξοδο προς την Ευρώπη, είτε μέσω Αλβανίας, είτε μέσω του λιμανιού της Ηγουμενίτσας.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας για το πρώτο εξάμηνο του έτους η αύξηση συλλήψεων παράνομων μεταναστών στην Ήπειρο, ανέρχεται στο 42,2% σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά.

Στο διάστημα των έξι μηνών έχουν συλληφθεί 3.700 μετανάστες.

Η μεγαλύτερη αύξηση, φτάνει στο 124%, καταγράφεται στο Νομό Πρέβεζας, ακολουθεί με 64,9% η Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων, με 31,4% η Αστυνομία Διεύθυνση Άρτας και 20,3 η Θεσπρωτία.

Παρά την αύξηση του αριθμού των παράνομων μεταναστών, μείωση σημειώνουν οι συλλήψεις διακινητών, με εξαίρεση την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας.

Συνολικά στην Ήπειρο σημειώθηκαν 68 συλλήψεις διακινητών, εκ των οποίων 34 στο Νομό Ιωαννίνων, 19 στο Νομό Θεσπρωτίας, πέντε στο Νομό Άρτας και δέκα στο Νομό Πρέβεζας.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ