Πέντε κολοσσοί για τα σκουπίδια της Ηπείρου

ASA MONADA

ASA MONADAΠέντε από τις μεγαλύτερες εταιρίες που δραστηριοποιούνται στη χώρα κατέθεσαν, τελικές δεσμευτικές προσφορές, για τη μονάδα ΑΣΑ, το εργοστάσιο δηλαδή διαλογής και επεξεργασίας απορριμμάτων που θα κατασκευαστεί στην Ήπειρο.

Η κατασκευή της μονάδας, που δρομολογείται από την Περιφέρεια Ηπείρου, αποτελεί το πιο καθοριστικό βήμα, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που υπάρχουν είτε με τη λειτουργία χωματερών , είτε με τη λειτουργία των ΧΥΤΑ.

 

Το επενδυτικό ενδιαφέρον, καθώς η μονάδα προχωρά με την μέθοδο ΣΔΙΤ, σύμπραξης ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, χαρακτηρίζεται ισχυρό.

Οι πέντε υποψήφιοι που κατέθεσαν δεσμευτικές προσφορές είναι οι:
1. ARCHIRODON GROUP NV – INTRAKAT – ENVITEC
2. ΤΟΞΟΤΗΣ
3. ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ
4. ΕΡΕΤΒΟ-ΔΟΜΟΣΠΟΡΤ-ΕΓΝΩΝ
5. ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ – ΗΛΕΚΤΩΡ

Το έργο επεξεργασίας απορριμμάτων της Περιφέρειας Ηπείρου αποτελεί μια σημαντική παρέμβαση για την προστασία του περιβάλλοντος, την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και την προστασία της δημόσιας υγείας, συνδυάζοντας την περιβαλλοντική προστασία με την ανάπτυξη βιώσιμων έργων.

Ταυτόχρονα αποτελεί ένα ακόμη σημαντικό βήμα για τη συμμόρφωση της χώρας μας προς τις ευρωπαϊκές οδηγίες και την εθνική νομοθεσία αναφορικά με την διαχείριση των αστικών απορριμμάτων.

Το έργο εγκρίθηκε από τη Διϋπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα) τον Μάρτιο του 2013. Ο διαγωνισμός διενεργείται από την Περιφέρεια Ηπείρου.

Η τεχνική αξιολόγηση των προσφορών θα ξεκινήσει άμεσα και βασικό κριτήριο για την επιλογή του αναδόχου είναι το χαμηλότερο τέλος χρήσης που θα κληθεί να καταβάλλει ο δημότης, παράλληλα με την επίτευξη όλων των περιβαλλοντικών στόχων. Ο ανάδοχος που θα επιλεγεί θα αναλάβει τη μελέτη, κατασκευή, συντήρηση, τεχνική διαχείριση και λειτουργία της εγκατάστασης επεξεργασίας στερεών αστικών αποβλήτων για διάστημα 27 ετών και το έργο θα χρηματοδοτηθεί με ιδιωτικούς και κοινοτικούς πόρους.

Το έργο της Περιφέρειας Ηπείρου είναι το πέμπτο έργο ΣΔΙΤ διαχείρισης απορριμμάτων στην Ελλάδα που βρίσκεται στο τελικό στάδιο μετά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, τις Σέρρες και την Ηλεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ