Πάτρα – Ηγουμενίτσα – Ραβέννα και στο βάθος… μονοπώλιο

LIMANI KINHSHΕνισχύει την παρουσία του στην Αδριατική ο Όμιλος Γκριμάλντι. Από τις 19 Δεκεμβρίου ανακοίνωσε πως ξεκινάει νέο δρομολόγιο, δύο φορές την εβδομάδα, απευθείας προς Ραβέννα από Πάτρα-Ηγουμενίτσα με το πλοίο Euroferry Olympia το οποίο έχει μεταφορική ικανότητα 200 φορτηγών οχημάτων και 600 επιβατών.

Τη Ραβέννα εξυπηρετούν με τρία ακόμη δρομολόγια την εβδομάδα τα πλοία του Ομίλου που εκτελούν το εσωτερικό δρομολόγιο Ραβέννα- Μπρίντιζι-Κατάνια.

 

Με την κίνηση αυτή ο Ιταλός εφοπλιστής ασκεί πίεση στην ΑΝΕΚ που είχε δύο πλοία στη Βενετία και τα μεταδρομολόγησε στο κοντινό λιμάνι τo Πόρτο Μαριέρε. Η απόσταση Ραβέννας-Βενετίας είναι 130 χιλιόμετρα.

Ο Ιταλός πλοιοκτήτης μιλώντας για τον ανταγωνισμό στην Αδριατική έχει δηλώσει ότι η αγορά δεν σηκώνει περισσότερα από 10 πλοία (εκ των οποίων έχει ήδη ο ίδιος δρομολογήσει τα έξι) αφού η επιβατική κίνηση έχει μειωθεί τα τελευταία χρόνια από τα 3 εκατομμύρια στο 1,5 εκατομμύριο.

Ο Εμ.Γκριμάλντι θεωρεί ότι η Αδριατική πλήττεται από τις αεροπορικές εταιρείες που προσφέρουν ανταγωνιστικές τιμές στα εισιτήρια και πάνε τους τουρίστες κατευθείαν στον προορισμό τους και όχι μέσω των αεροδρομίων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Ο όμιλος Grimaldi δραστηριοποιείται επίσης στην Αδριατική μέσω της θυγατρικής του, Minoan Lines, με τρία πλοία στη γραμμή Πάτρα – Ηγουμενίτσα – Αγκόνα – Τεργέστη ενώ το καλοκαίρι ήταν τέσσερα, και με δύο πλοία μέσω της Grimaldi Lines στη γραμμή Πάτρα – Ηγουμενίτσα – Μπρίντιζι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ