Πάρκο Κουραμπά… Το κλείδωσαν και το ξέχασαν! Έκρυψαν και το «σήμα πιστοποίησης»

kourampas pa1

kourampas pa1Συμπληρώνεται σχεδόν ένας μήνας από την στιγμή που ένα πεντάχρονο παιδάκι ακρωτηριάστηκε σε μία από τις κούνιες του πάρκου Κουραμπά. Ο θόρυβος πέρασε, τα φώτα έσβησαν και το Πάρκο εξακολουθεί να παραμένει κλειδωμένο…

Ένα μόνο πράγμα άλλαξε. Κι αυτό είναι το αυτοκόλλητο που τοποθετήθηκε για να κρύψει την πινακίδα που είχε αναρτηθεί κι έφερε το σήμα πιστοποίησης του Υπουργείου Εσωτερικών.

Φυσικά ποτέ δεν απαντήθηκε ποιος και γιατί τοποθέτησε το συγκεκριμένο σήμα στον παιδότοπο, από τη στιγμή μάλιστα που το Υπουργείο Εσωτερικών –επίσημα- είχε διαψεύσει την χορήγησή του.

kourampas pa2Μάλιστα ο Δήμαρχος της πόλης Θωμάς Μπέγκας, είχε διαψεύσει την ύπαρξη τέτοιου σήματος, όταν είχε ερωτηθεί στο δημοτικό συμβούλιο.

Λίγες μέρες μετά, κάποιο φρόντισαν να το καλύψουν εντέχνως, όχι όμως να το εξαφανίσουν.

kourampas pa3

-Η πινακίδα όπως είναι τώρα, με το σήμα πιστοποίησης να έχει καλυφθεί.

sima pistop1

– Κι δώ όπως ήταν μέχρι πριν λίγες μέρες….

Κατά τα λοιπά το Πάρκο μένει κλειδωμένο, με δεκάδες μικρούς και μεγάλους να αναρωτιούνται αν και πότε θα ανοίξει…

Άλλωστε καθημερινά στον πεζόδρομο που βρίσκεται ακριβώς δίπλα, συγκεντρώνονται παιδάκια, αναζητώντας χώρο για λίγο παιχνίδι.

Μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε λοιπόν κι αφού τα φώτα έσβησαν, το πάρκο ξεχάστηκε. Το ζητούμενο όμως δεν είναι αυτό…

Τα Γιάννινα χρειάζονται έναν τέτοιο χώρο. Τον έχουν ανάγκη. Και ένα έργο για το οποίο δαπανήθηκαν τόσα χρήματα, περίπου μισό εκατομμύριο ευρώ, δεν μπορεί να μένει κλειδωμένο.

Απομένει από την πλευρά του δήμου να προχωρήσουν όλες οι διαδικασίες για τις διορθώσεις που πρέπει να γίνουν, ώστε να εξασφαλίζεται η ασφάλεια των παιδιών, και το Πάρκο να αποδοθεί στην πόλη. Να αποδοθεί στους πολίτες…
{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ