Πάργα, η επόμενη μέρα… Λάδι στη φωτιά από τον δήμαρχο, καθοριστική παρέμβαση από την Αποκεντρωμένη

PARGA 28 4 14

PARGA 28 4 14Έρημος τόπος μοιάζει η Πάργα. Η ζώνη που έσφυζε από ζωή έχει ερημώσει και η αγωνία για το τι μέλλει γενέσθαι είναι έντονη.

Οι επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου είναι αγανακτισμένοι από τη στάση του δημάρχου, ο οποίος με τις ενέργειές του τινάζει στον αέρα την τουριστική σεζόν.

Οι δηλώσεις που έκανε ο κ. Λιόλιος στον ραδιοφωνικό σταθμό της Πρέβεζας Πρίσμα, αποτέλεσαν λάδι στη φωτιά. Όλοι έμειναν έκπληκτοι ακούγοντας το δήμαρχο να δηλώνει ότι «η Πάργα δεν ανήκει στους Παργινούς» κι ότι «αποτελεί παγκόσμια κληρονομιά που πρέπει να προστατευθεί».

 

Ο κ. Λιόλιος υπερασπίστηκε τις αποφάσεις του, τις οποίες χαρακτήρισε απολύτως νόμιμες και ζήτησε από όλους να σεβαστούν τους νόμους, υποστηρίζοντας ότι «η Τουρκία άλλαξε αλλά εμείς δεν μπορούμε να αλλάξουμε…. Δεν μπορούμε να πάμε μπροστά με όπισθεν…».

Την ώρα που ο δήμαρχος Πάργας τινάζει στον αέρα την τουριστική περίοδο για ολόκληρη την περιοχή, καθώς τίθενται πλέον θέματα ανάλογα και για τις ομπρέλες στις παραλίες, καθοριστικής σημασίας είναι η παρέμβαση που γίνεται από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου.

Η Γενική Γραμματέας Βίκυ Ευταξά είχε σήμερα συνάντηση με επιχειρηματίες κι άλλους παράγοντες της Πάργας.

Συζήτησε αναλυτικά την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και επιχειρεί από την πλευρά μας μία καθοριστική παρέμβαση ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημα.

Η παρέμβαση της κ. Ευταξά, σύμφωνα με πληροφορίες έχει δύο σκέλη. Το πρώτο είναι προς τον δήμαρχο, όπου εγγράφως θα ζητά την αποστολή των αποφάσεων στην Αποκεντρωμένη, όπως όφειλε να είχε κάνει εδώ και ημέρες και το δεύτερο προς την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου.

Στην Κτηματική, θα γίνεται σαφές ότι ισχύει το προηγούμενο καθεστώς, ωσότου ληφθούν νέες αποφάσεις από τη διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ