Πάει για Μάιο η νέα δομή της αστυνομίας

asti megaro io

asti megaro io

Μετάθεση για το Μάιο παίρνει η αναδιάρθρωση της ελληνικής αστυνομίας, η οποία περιλαμβάνει την αναδιοργάνωση όλων των υπηρεσιών, κλείσιμο τμημάτων και ίδρυση νέων.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Δημήτρη Αναγνωστάκη, λουκέτο θα μπει στο 24% των αστυνομικών τμημάτων που λειτουργούν σήμερα.

Έκανε, επίσης, γνωστό ότι θα υπάρξει και μια μείωση οργανικών θέσεων, οι οποίες θα ανακατανεμηθούν εκεί που πραγματικά υπάρχει ανάγκη, με δεδομένο ότι υπάρχουν νομοί που διαθέτουν περισσότερη δύναμη απ’ ό,τι προβλέπει το οργανόγραμμά τους και άλλοι ελλειμματικοί.

Ανακοίνωσε, ακόμα, ότι το τελικό σχέδιο αναδιάταξης θα εξεταστεί μετά τις επικείμενες κρίσεις της ΕΛ.ΑΣ., ότι την επόμενη βδομάδα θα συνεδριάσει το Συμβούλιο Επιτελικού Σχεδιασμού της ΕΛ.ΑΣ., ενώ προς το τέλος Απριλίου με αρχές Μαΐου θα ξεκινήσει η υλοποίησή του σταδιακά.

Ο κ. Αναγνωστάκης, επανέλαβε ότι ο μείζων στόχος της αναδιάρθρωσης των αστυνομικών υπηρεσιών της χώρας είναι να καταστούν αποτελεσματικές και ουσιαστικές και ανέφερε χαρακτηριστικά, ότι σήμερα υπάρχουν αστυνομικά τμήματα με 10 έως 12 ενστόλους, οι οποίοι καλύπτουν μόνο τις διοικητικές ανάγκες.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ