Ο Χρήστος Μαντάς για τα ακίνητα του ΤΑΙΠΕΔ

MANTASΜε αφορμή την πρόσφατη έκδοση της Υπουργικής Απόφασης που ορίζει τη μεταφορά εκτάσεων και ακινήτων του Δημοσίου στο ΤΑΙΠΕΔ, ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Στα πλαίσια των ατέρμονων μνημονιακών δεσμεύσεων της, η συγκυβέρνηση έχει μετατραπεί σε real estate που κάθε μήνα ξεπουλά κομμάτι κομμάτι τη δημόσια περιουσία της χώρας μας. Βλέπουμε να μπαίνει «πωλητήριο» σε ακίνητα και εκτάσεις, αιγιαλούς και ακτές. Το δε βεβιασμένο κλείσιμο της Βουλής φαίνεται, εκτός των άλλων, να υποκινεί και το σχεδιασμό του ξεπουλήματος.

 

Πρόσφατα συμπεριλήφθηκαν στη λίστα αυτή και εκτάσεις που βρίσκονται στην πόλη μας και συγκεκριμένα στην περιοχή Αγ. Νικολάου Κοπάνων επί της οδού Κωνσταντινουπόλεως εκχωρούνται 4.591 τ.μ., 2.137 τ.μ., 18.719 τ.μ., 813 τ.μ. και 17.388 τ.μ., αντίστοιχα. Ακόμη, μεταφέρεται στο ΤΑΙΠΕΔ άλλο ένα ακίνητο 12.946 τ.μ. που βρίσκεται στην ίδια περιοχή.

Παρά τις προσπάθειες να ανασκευασθούν οι θέσεις και οι απόψεις των επίσημων θεσμικών οργάνων της Περιφέρειας, δικαιολογίες όπως «δεν ερωτηθήκαμε», «δεν γνωρίζουμε τις λεπτομέρειες» και «τα ακίνητα δεν πηγαίνουν σε ιδιώτες αλλά στο ΤΑΙΠΕΔ», απλά συγκαλύπτουν και ενισχύουν τις μνημονιακές αυτές πολιτικές.

Δυστυχώς το αιφνιδιαστικό κλείσιμο της Βουλής δεν μας επιτρέπει να ασκήσουμε κοινοβουλευτικό έλεγχο για το συγκεκριμένο θέμα, παρότι έχουμε ήδη ετοιμάσει σχετική παρέμβαση, αλλά θεωρώ πως είναι χρέος μας να αντισταθούμε τόσο στο επίπεδο του κοινοβουλίου όσο και σε κινηματικό επίπεδο σε τέτοιου είδους μεθοδεύσεις.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ