Ο «χάρτης» του απεργιακού μπλακ άουτ… Ξεσηκωμός κατά του ασφαλιστικού

geniki apergia

geniki apergia

Οι αγρότες κλιμακώνουν τον αγώνα τους στα μπλόκα, με πολύωρους πλέον αποκλεισμούς ενώ η χώρα αναμένεται να παραλύσει με τη γενική απεργία ενάντια στο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό.

Το τρίτο μνημόνιο δεν ήταν ευλογία, ούτε σωτηρία για τη χώρα, αλλά όσο προχωρούμε στην εφαρμογή του, τόσο διαπιστώνουμε τη σκληρή πραγματικότητα στην οποία προσγειώνονται τα ελληνικά νοικοκυριά.

Από σήμερα, οι αποκλεισμοί στα μπλόκα των αγροτών είναι πολύωροι…

Την Πέμπτη, ημέρα της γενικής απεργίας, θα είναι κλειστή από τους αγρότες η ζεύξη Ακτίου- Πρέβεζας από τις έντεκα το πρωί μέχρι τις τέσσερις μετά το μεσημέρι.

Κάτι ανάλογο αναμένεται να συμβεί και στα υπόλοιπα μπλόκα της Ηπείρου.

Η Πέμπτη πάντως αναμένεται να στείλει καθαρό μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι οι αντοχές του λαού έχουν εξαντληθεί.

Η απεργία έχει πάρει χαρακτηριστικά γενικής, με συμμετοχή όλων των κλάδων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

Το καθολικό αίτημα των κινητοποιήσεων είναι να αποσυρθεί το σχέδιο για το ασφαλιστικό, το οποίο, όπως υποστηρίζουν, καταργεί τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης και οδηγεί σε νέες μειώσεις των συντάξεων.

Ακυρώσεις πτήσεων

Ακυρώσεις θα υπάρξουν και στις πτήσεις. Δεκαέξι πτήσεις της Olympic Air ακυρώνονται την Πέμπτη λόγω της 4ωρης στάσης εργασίας του Πανελλήνιου Συλλόγου Πτυχιούχων Τηλεπικοινωνιακών Υπαλλήλων ΥΠΑ.

Δεμένα τα πλοία

Νέα 48ωρη απεργία έχει προαναγγείλει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία την Πέμπτη και την Παρασκευή. Στην απεργία της Πέμπτης θα συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι στο ΝΑΤ και οι λιμενεργάτες.

Χωρίς καύσιμα

Κλειστά θα είναι και τα πρατήρια υγρών καυσίμων σε όλη τη χώρα, όπως αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ).

Αποχή δικηγόρων

Από την εργασία τους απέχουν επίσης δικηγόροι μέχρι τη Δευτέρα και οι συμβολαιογράφοι μέχρι την Παρασκευή σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το ασφαλιστικό.

Απεργία διαρκείας από την Ομοσπονδία Φορτηγών

Απεργία διαρκείας ξεκινούν την Πέμπτη και οι αυτοκινητιστές, καθώς ήδη αρκετές ομοσπονδίες Ιδιοκτητών Φορτηγών Αυτοκινήτων έχουν αποφασίσει να συμμετάσχουν στην απεργία της Πέμπτης. Αντίστοιχη απόφαση έχει λάβει το Σωματείο Ιδιοκτητών Β.Ελλάδας, ενώ τις προσεχείς ημέρες αναμένονται οι αποφάσεις και των υπολοίπων σωματείων.

Μπλακ άουτ στην υγεία

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα Δημόσια Νοσοκομεία, οι Προνοιακές Μονάδες, τα Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ, την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου, λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων και των γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία στην απεργιακή κινητοποίηση των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν επίσης οι ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί, οι οδοντίατροι, οι φαρμακοποιοί και οι φυσικοθεραπευτές.

Επίσης, οι γιατροί αποφάσισαν και αποχή από το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης μέχρι την Τετάρτη.

Στην απεργία συμμετέχουν, επίσης, η ΠΟΕ-ΟΤΑ, η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, οι μηχανικοί και οι φοροτεχνικοί.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ