Ο Υπουργός καταστρέφει παράνομο κυνηγετικό εξοπλισμό

tsironis kinigoi

tsironis kinigoiΣτην συμβολική καταστροφή ενός παράνομου κυνηγετικού όπλου προχώρησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννης Τσιρώνης, σε μια κίνηση ενάντια στο παράνομο κυνήγι, ενόψει της έκδοσης της νέας ρυθμιστικής για τη θήρα και την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου.

Εκπρόσωποι της Θηροφυλακής και κυνηγετικών οργανώσεων βρέθηκαν στο προαύλιο του Υπουργείου και άπλωσαν επιτόπου παράνομο κυνηγετικό εξοπλισμό που κατασχέθηκε σε επιχειρήσεις κατά των παράνομων κυνηγών.

Ο εξοπλισμός, που αποτελούνταν από κατεσχεμένες «παγίδες» ή «κράχτες», δηλαδή ηχομηνυτικές συσκευές που χρησιμοποιούνται στο παράνομο κυνήγι των πτηνών, καταστράφηκε επιτόπου από τους θηροφύλακες, με την ενεργό συμμετοχή του Αναπληρωτή Υπουργού ΠΑΠΕΝ Γιάννη Τσιρώνη.

Το παρόν έδωσαν και ο πρόεδρος της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας Νίκος Παπαδόδημας και ο πρόεδρος της Γ’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου Κώστας Μαρκόπουλος.

«Δεν είμαστε διατεθειμένοι να δεχθούμε καμία παραβίαση ούτε του νόμου, ούτε του δημοσίου συμφέροντος ούτε της προστασίας του περιβάλλοντος», τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Τσιρώνης και συμπλήρωσε: «Ας ξεκινήσουμε λοιπόν καταστρέφοντας τις ηχομηνυτικές συσκευές. Είναι και θέμα εκπαίδευσης να καταλάβουν οι άνθρωποι πόσο κακό κάνουν στο περιβάλλον γύρω τους. Πέρα από τις όποιες διαφωνίες η εξολόθρευση θηραμάτων με τέτοιες παγίδες δεν μπορεί να βρίσκει σύμφωνους ούτε τους κυνηγούς».

Σχετικά με την υπογραφή της νέας ρυθμιστικής για τη θήρα, ο Υπουργός Αναπληρωτής υπογράμμισε: «Η ρυθμιστική θα υπογραφεί οσονούπω και γίνεται έγκαιρα, γιατί αυτή είναι η υποχρέωση της πολιτείας. Φέτος κάναμε μερικές μικρές τροποποιήσεις που προέκυψαν από διάλογο και αμοιβαίες υποχωρήσεις».

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ