Ο Υπουργός «άδειασε» την ΥΠΑ για το αεροδρόμιο

AERODROMIO 14

AERODROMIO 14

Στην διοίκηση της ΥΠΑ καταλόγισε τις ευθύνες για την κατάσταση του αεροδρομίου Ιωαννίνων ο Αναπληρωτής Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης.

Σημειώνεται ότι το έργο τελεί σε αναστολή με κίνδυνο διάλυσης της εργολαβίας καθώς ακόμη δεν έχει εκδοθεί η περιβαλλοντική αδειοδότηση.

Οι περιβαλλοντικοί όροι έληξαν εδώ κι αρκετούς μήνες και ο υπουργός απαντώντας σε ερώτηση της βουλευτής Κατερίνας Μάρκου, καταλόγισε όλες τις ευθύνες στην ΥΠΑ, η οποία αμέλησε και δεν μερίμνησε εγκαίρως για την ανανέωση της περιβαλλοντικής άδειας.

Πέραν αυτού δεν έλαβε καμία συγκεκριμένη δέσμευση, σημειώνοντας ότι πρέπει να ολοκληρωθούν οι αλλαγές στην διοίκηση της Υπηρεσίας ώστε να υπάρξει ένας συγκεκριμένος σχεδιασμός.

Πέραν αυτών, εκτός λειτουργίας βρίσκονται τα δύο αεροσκάφη της ΥΠΑ που ελέγχουν τη λειτουργία των ραδιοβοηθημάτων για την ασφαλή προσέγγιση των αεροσκαφών στα ελληνικά αεροδρόμια, σύμφωνα με όσα απάντησε σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης του Ποταμιού, Κατερίνας Μάρκου, που συζητήθηκε σήμερα ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Σπίρτζης.

Ο Υπουργός, απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση, «άδειασε» την προηγούμενη ηγεσία της ΥΠΑ, τονίζοντας πως δεν έχει κάνει τίποτα για το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων τους τελευταίους 8 μήνες ενώ αναφέρθηκε στη γενικότερη απαξίωση της Υπηρεσίας, τις ελλείψεις σε ανταλλακτικά και σε προσωπικό. Δεσμεύθηκε ότι θα προχωρήσει άμεσα στις αναγκαίες ενέργειες, μόλις ολοκληρωθεί ο ορισμός της νέας διοίκησης, χωρίς ωστόσο να μπορεί να απαντήσει συγκεκριμένα ως προς το πότε θα γίνουν αυτές.
{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ