Ο τζόγος επέστρεψε δριμύτερος… Τα τηλεπαιχνίδια της μεγάλης απάτης!

APATH PAIXNIDI

APATH PAIXNIDIΔεν έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που αποκαλύπτονταν η απάτη μέσω τηλεοπτικών παιχνιδιών. Οι τηλεθεατές θύματα ήταν χιλιάδες ενώ ο τζίρος των επιτήδειων για ένα μόνο χρονικό διάστημα ξεπερνούσε τα ογδόντα εκατομμύρια.

Οι δικαστικές περιπέτειες των υπευθύνων που είχαν αποκαλυφθεί τότε και τα πολύ υψηλά πρόστιμα που κλήθηκαν κατά καιρούς να καταβάλλουν τα κανάλια, είχαν ως αποτέλεσμα τον περιορισμό των συγκεκριμένων παιχνιδιών.

 

Το τελευταίο δίμηνο όμως αυξάνονται και πληθύνονται. Τις μεταμεσονύχτιες ώρες, οι τηλεοπτικές οθόνες πλημμυρίζουν από κάθε είδους αφελές παιχνίδι. Από καρδούλες που πρέπει να μετρήσουν οι τηλεθεατές, από σπιρτόκουτα μέχρι τους γνωστούς από το παρελθόν αναγραμματισμούς.

Oι παρουσιαστές ζητούν από τους τηλεθεατές να επικοινωνήσουν σε γραμμές πενταψήφιες με υψηλή χρέωση, για να δώσουν απάντηση σε εύκολα ερωτήματα.

Σαν τα μανιτάρια λοιπόν τα τηλεπαιχνίδια της απάτης….

Η απάτη δεν είναι στο να βρει κανείς τη σωστή λέξη, να μετρήσει τις καρδούλες, να βρει τις διαφορές, ή να φτιάξει κύβους με τα σπιρτόκουτα, , αλλά στο γεγονός ότι ο αφελής τηλεθεατής δεν θα βγει ποτέ στον αέρα.

Η κουτοπονηριά είναι ότι δεν μπορείς να καλέσεις άλλη ώρα αλλά εκείνη τη στιγμή που η παρουσιάστρια πατάει το κόκκινο κουμπί. Εκείνο το σύντομο χρονικό διάστημα το δίλεπτο ή τρίλεπτο το σύστημα θα επιλέξει έναν ανάμεσα σε εκατοντάδες άτομα που προσπάθησαν να πιάσουν γραμμή αλλά δεν τα κατάφεραν.

Τα παιχνίδια αυτά βασίζονται στην αφέλεια του καθενός που πιστεύει ότι, καλώντας σε αυτές τις γραμμές υψηλής χρέωσης και αναμένοντας να βγει στον αέρα για να δώσει την απάντηση, δεν θα χρεωθεί την αναμονή.

Το πιο σημαντικό είναι ότι ο καλών δεν ενημερώνεται σωστά για την ειδική χρέωση. Αν κάποιος προσπαθήσει να καλέσει σε αυτά τα πενταψήφια νούμερα, ακούγοντας και μόνο το ηχητικό μήνυμα χωρίς να μπει σε αναμονή και τερματίσει την κλήση στο πρώτο δευτερόλεπτο, στην ουσία έχει χρεωθεί ένα σημαντικό ποσό. Αν η προσπάθεια επαναλαμβάνεται, τότε προφανώς ο λογαριασμός της σταθερής τηλεφωνίας που θα λάβει από τον πάροχό του, θα έρθει «παραφουσκωμένος». Το κόλπο είναι πολύ καλά στημένο.

Το ερώτημα βέβαια είναι γιατί δεν έχει κινηθεί ακόμη το Ραδιοτηλεοπτικό το οποίο για ζητήματα μικρότερης σημασίας βάζει πολύ υψηλά πρόστιμα….

Πόσα χρήματα ακόμη πρέπει να χαθούν… Πόσοι τηλεθεατές θα πρέπει να πέσουν θύματα της απάτης;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ