Ο Μιχάλης Κασσής για τη μονάδα λυματολάσπης

MONADA LYMATOL

MONADA LYMATOLΜε μία σκληρή, γραπτή δήλωση, τοποθετείται στις τελευταίες εξελίξεις για την κατασκευή της μονάδας λυματολάσπης, ο βουλευτής Ιωαννίνων Μιχάλης Κασσής.

Ο κ. Κασσής μιλά για καταπάτηση περιοχής Natura και ζητά από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας και των δήμων Ιωαννίνων και Ζίτσας να δημοσιοποιήσουν τις άδειες.

 

Αναλυτικά αναφέρει:

«Με έκπληξη πληροφορήθηκα την έναρξη εργασιών στο ελεγχόμενης Νομιμότητας έργο για την κατασκευή της μονάδας λυματολάσπης στην Ελεούσα.

Επαναλαμβάνω όσα έχω ήδη πει:

Είναι μια ενέργεια που καταπατά περιοχή που έχει χαρακτηριστεί ΝΑΤURA 2000 και είναι εντός της Ζ.Ο.Ε 1 Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων με στοιχείο 1, κάτι που σημαίνει πως η υπαίθρια κομποστοποίηση δεν επιτρέπεται σύμφωνα με το διάταγμα ΠΔ 5-5-89.

Η συγκεκριμένη περιοχή είναι ήδη επιβαρυμένη λόγο του βιολογικού καθαρισμού και δεν αντέχει άλλο.

Άμεσα πρέπει η Περιφέρεια Ηπείρου, ο Δήμος Ζίτσας και η πολεοδομία του Δήμου Ιωαννιτών να δηλώσουν αν υπάρχει σχετική άδεια και να τη δημοσιοποιήσουν.

Επίσης, πρέπει να επιβεβαιώσει ο Δήμος Ζίτσας την θέση που έχει ήδη εκφράσει περί μη αποδοχής της εξέλιξης αυτής και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση επιτέλους να κάνει τη δουλειά της .

Δεν μπορεί το περιβάλλον και η ποιότητα ζωής των πολιτών να είναι υποδεέστερη από τις «εξυπηρετήσεις» της Διοίκησης της περιφέρειας Ηπείρου και από παράνομες ενέργειες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ